Logo Realitatea.md

„PDM dragoste cu de-a sila nu face”. Declarația lui Filip, înainte de a vota cu PSRM noul Guvern

14 Noiembrie 2019, 18:12 // Politica

Deputatul democrat Pavel Filip a continuat gândul colegului său, președintele fracțiunii PDM, Dumitru Diacov, care a întrebat-o pe Maia Sandu, înainte de a fi demis Cabinetul său de miniștri, dacă ACUM ar putea „să se îndrăgostească” de altă formațiune politică pentru a face o altă coaliție decât cea cu PSRM. Doar că Filip a adăugat azi în plen că democrații „dragoste cu de-a sila nu fac” cu cei care nu-i vor, după care a votat alături de socialiști pentru susținerea noului Guvern în frunte cu Ion Chicu, candidatul propus la funcția de premier de către șeful statului, Igor Dodon.

„PDM s-a pomenit între două rele: sau aruncăm țara în haos, sau votăm un Guvern minoritar, pentru că țara are nevoie de guvernare. Fostul Executiv (n.r. condus de Maia Sandu) va intra în istoria Republicii Moldova drept unul dintre cele mai slabe de la independență încoace. Decizia de a pleca, atunci când cetățenii au cea mai mare nevoie, este un act de iresponsabilitatea comis pentru propria campanie pentru prezidențiale”, a declarat Pavel Filip.

Deși Maia Sandu a spus anterior că este devreme și inoportun să se gândească la alegerile prezidențiale, democratul a continuat cu următoarele: „s-a crezut că guvernarea este o joacă și că faci pauze când vrei. ACUM a refuzat orice dialog cu PDM, chiar dacă era binevenit un Guvern proeuropean votat de două formațiuni proeuropene. Dragoste cu de-a sila nu facem. Orgoliu nu i-a lăsat să vină la discuții cu noi, iar noi nu am putut să închidem ochii la interesele lor pentru prezidențiale”.

Amintim că Guvernul Chicu a fost votat de către 62 de deputați democrați și socialiști. Tot azi, prim-ministrul și miniștrii au depus jurământul la Președinție, iar mâine, are loc prima ședință la care va fi prezent și Igor Dodon. Nu se cunoaște însă motivul pentru care șeful statului își permite să se implice în politicile Executivului.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2828 0.3539%
USD USD 17.3212 -0.1107%
RUB RUB 0.2742 0.5501%
RON RON 4.0350 0.3681%
UAH UAH 0.7352 0.0272%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

08 dec, 14:53 //

Foto Simbol S-a urcat beat la volan și s-a tamponat cu mașina într-un pilon. Două adolescente au decedat, iar alți trei tineri, grav răniți

13 dec, 11:54 //

colaj: realitatea.md Noi discuții secrete în „chat-ul procurorilor”! Suspendat din funcție, Viorel Morari indică procurorilor Anticorupție cum să împiedice controlul dispus de Stoianoglo (FOTO)

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

13 dec, 14:34 //

Nouă percheziții la foști factori de decizie VictoriaBank și „un fost guvernator” BNM în dosarul „furtul miliardului”, desfășurate de PA

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

12 dec, 14:39 //

Ion Sturza: Viorel Morari vrea să scape de răspunderea penală pentru crime împotriva moldovenilor

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS