Logo Realitatea.md

„Pentru Moldova” acuză deputații PAS, PDM și ai Platformei DA: Să-și asume responsabilitatea pentru atacurile raider comise de Platon

28 Noiembrie 2020, 09:57 // Politica

Platforma „Pentru Moldova" condamnă „iresponsabilitatea deputaților PAS, PDM și Platforma DA, care nu au votat la ședința de ieri a Parlamentului, crearea Comisiei pentru investigarea atacurilor raider comise de Veaceslav Platon”. O declarație în acest sens a fost făcută astăzi de către Platrofrma parlamentară „Pentru Moldova”.

„Refuzul fracțiunilor parlamentare ale PAS, PPDA și PD de a delega membrii săi în comisia parlamentară privind investigarea circumstanțelor de preluare forțată a unor acțiuni pe piața nebancară, cu accent pe ultimele evenimente din jurul companiei de asigurări Moldasig, trezește îndoieli rezonabile în privința beneficiarului intereselor pe care le apără deputații respectivi prin blocarea anchetei respective. Chiar în ajun membrii comisiei juridice au votat unanim pentru acest proiect. Ce s-a întâmplat pe parcursul unei singure nopți?! Ce sau cine a influențat deciziile fracțiunilor respective și le-a impus să se împotrivească creării comisiei de anchetă?”, se întreabă „Pentru Moldova”.

Astfel, Platforma parlamentară consideră că, „deputații respectivi trebuie considerați complici și responsabili direcți pentru atacurile raider lansate în ultima perioadă de timp și pentru consecințele dezastruoase, care vor afecta economia țării și fiecare cetățean al Republicii Moldova”.

„Atragem atenția că scopul comisiei respective este de a investiga circumstanțele de preluare forțată (atacuri raider) și pretinsele acțiuni subversive de pe piața financiară nebancară, cu participarea lui Platon, în special în contextul situației de la Moldasig, în privința căreia și-a exprimat îngrijorarea și Comisia Națională a Pieței Financiare. Deputații din PAS, PPDA și PD au ignorat riscurile la care este supus întreg sistemul bancar și nebancar din Republica Moldova, riscuri asupra cărora au atras atenția inclusiv președintele ales Maia Sandu, reprezentanții diferitor formațiuni politice și experți independenți”, mai precizează „Pentru Moldova”.

În cele din urmă Platforma parlamentară „Pentru Moldova”, îndeamnă toate partidele parlamentare „să pătrundă în esența acestor cazuri și să înțeleagă gravitatea situației și consecințele care pot afecta profund sistemul bancar și nebancar al Republicii Moldova și, respectiv, stabilitatea economică a țării”.

Ieri seara, la ședința plenară, când s-a dezbătut subiectul creării acestei Comisii, care a durat mai bine de o oră, deputații PAS, PDM, ai Platformei DA și cei ai „Pro Moldova” nu au dorit să-și delege reprezentanți pentru a crea această comisie de anchetă, fapt ce a dus la inposibilitatea de a fi constituită. Fracțiunile respective au argumentat decizia prin faptul că, „această decizie de a crea o Comisie la acest subiect, presupune de fapt o reglare de conturi între doi oameni de afaceri (Ilan Șor și Veaceslav Platon), certați cu legea, care încearcă să atragă Parlamentul în jocuri murdare și josnice”.

Citeste tot despre: deputați, PAS, PDM, Pentru Moldova
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2947 0.4841%
USD USD 17.4849 0.1879%
RUB RUB 0.2335 -1.2267%
RON RON 4.3687 0.4853%
UAH UAH 0.6207 0.6486%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile