Logo Realitatea.md

„Pro Moldova” la fel l-a refuzat pe Dodon. „Vom purta discuții doar cu grupurile parlamentare și președintele nou ales” (VIDEO)

17 Noiembrie 2020, 14:06 // Politica

Președintele Grupului parlamentar „Pro Moldova”, Andrian Candu, susține că Igor Dodon nu are legitimitatea și dreptul moral pentru a lansa consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare, după ce a primit votul de neîncredere din partea cetățenilor. Declarația a fost făcută astăzi de către, Candu, în cadrul unui briefing de presă, la Parlament.

Totodată, deputatul a afirmat că cea care are dreptul legal și constituțional să poarte astfel de consultări este Maia Sandu, chiar dacă încă nu a fost învestită oficial în funcție. Andrian Candu a susține că partidele parlamentare ar urma să identifice soluții pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate și să decidă cum va fi guvernată țara până atunci.

„La ora actuală, președintele Igor Dodon nu are legitimitate și nici legalitatea să inițieze consultări cu partidele parlamentare. Considerăm că singura care este în drept astăzi președintele ales, chiar dacă nu a intrat oficial în funcție, este doamna Maia Sandu, care are legitimitatea să inițieze astfel consultări cu fracțiunile parlamentare pentru a determina ce urmează pentru viitor. Dacă actualul Parlament și fracțiunile mai au responsabilitate față de cetățeni, trebuie să găsească soluții prin a se consulta și pentru a crea la nivelul Parlamentului un dialog pentru câteva soluții sau propuneri: când și cum se vor declanșa alegeri parlamentare anticipate, cum va fi guvernată țara până la alegerile parlamentare anticipate”, a spus Candu.

Precizăm că, PAS, Platforma DA și PDM au anunțat că nu vor participa la consultările lansate de președintele în exercițiu Igor Dodon. Astfel, Grupul condus de Candu la fel l-a refuzat pe Dodon.

„Noi, cei din Pro Moldova nu vom accepta niciun fel de dialog și nicio consultare cu președintele în exercițiu Igor Dodon, ci doar discuțiile între grupurile parlamentare și președintele nou ales”, a adăugat Candu.

Citeste tot despre: Andrian Candu, Igor Dodon, Pro Moldova
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2724 -0.1549%
USD USD 17.4859 -0.3925%
RUB RUB 0.2378 1.1915%
RON RON 4.3636 -0.1350%
UAH UAH 0.6256 -0.5247%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile