Logo Realitatea.md

- 5 deputați din Pro Moldova! Corneliu Padnevici: „Simt că nu mai pot contribui cu nimic la dezvoltarea acestui proiect politic”

30 Octombrie 2020, 12:34 // Politica

Corneliu Padnevici a anunțat vineri, pe pagina sa de Facebook, că părăsește Partidul Pro Moldova, dar că își va continua activitatea în Parlament în calitate de deputat neafiliat. A publicat și cererea sa adresată speakerei Zinaida Greceanîi.

„Prieteni, de astăzi mă retrag din grupul parlamentar PRO MOLDOVA și îmi voi continua activitatea în calitate de deputat neafiliat. Deși am fost printre fondatorii Partidului Pro Moldova și am muncit mult la afirmarea acestuia în calitate de forță politică alternativă, acum simt că nu mai pot contribui cu nimic la dezvoltarea acestui proiect politic”, a declarat acesta.
 
„Nu renunț însă la convingerile și ideile pe care le-am promovat permanent și mă voi concentra pe realizarea proiectelor pentru oameni și pentru comunități, în primul rând din circumscripția Drochia-Dondușeni-Soroca. În Parlament voi susține inițiativele care să contribuie la îmbunătățirea condițiilor de trai ale oamenilor și voi evita în continuare populismul și răfuielile politice”, a anunțat în aceeași postare de pe Facebook.

Acum fix o săptămână, adică vinerea trecută, au început plecările din Pro Moldova cu deputatul Sergiu Sîrbu, după care au urmat Eleonora Graur, Ruxanda Glavan și Grigore Repeșciuc. Toți au decis să aibă statut de neafiliat. Atunci, liderul partidului, Andrian Candu, a dat de înțeles că vor mai pleca colegi, pentru că se află în proces de edificarea a formațiunii și cei care nu mai sunt Pro Moldova sunt „liberi să se retragă”.

Pro Moldova a fost constituit în luna februarie 2020 din foști democrați. Atunci, se vehicula că ar fi fost plătiți de liderul Partidului ȘOR, Ilan Șor, pentru a face un astfel de pas, acuzații fiind aduse chiar de liderul PDM, Pavel Filip. Informația a fost negată în repetate rânduri.

Și în prezent, se vehiculează despre o posibilă viitoare afiliere cu Partidul ȘOR sau o eventuală coaliție. „Nu ne cununați fără să ne întrebați”, a comentat Ilan Șor la asta.

Citeste tot despre: Corneliu Padnevici, Pro Moldova
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2947 0.4841%
USD USD 17.4849 0.1879%
RUB RUB 0.2335 -1.2267%
RON RON 4.3687 0.4853%
UAH UAH 0.6207 0.6486%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile