Logo Realitatea.md

(AUDIO) Declarație: Andrei Năstase este Andrei Andreevici. Ar fi luat 3 milioane de la ruși acum o lună

10 Iunie 2019, 18:55 // Actualitate

Vuiește presa națională la o declarație făcută de viceprimarul de București, România, Aurelian Bădulescu. Potrivit acestuia, Andrei Năstase de fapt ar fi Andrei Andreevici și că ar fi luat 3 milioane de dolari de la ruși pentru a destabiliza situația politică din țară.

Liderul PPDA a negat aceste acuzații.

Embed:

Întrebat de jurnaliști cum comentează informația apărută, liderul PPDA a declarat următoarele: „Sunt afirmații gratuite. În speranța că în România există justiție dreaptă, astăzi îmi voi chema avocații și îl voi acționa în judecată și dacă este cu putință și penal. Dacă acestei afirmații s-au făcut, acest om este unul iresponsabil”.

Totodată, politicianul l-a învinuit pe Vlad Plahotniuc despre răspândirea acestei inforamații. Liderul PDM deocamdată nu a reacționat la această declarație.

Amintim că în prezent Republica Moldova are guvernare duală. Pe deoparte, a fost încheiat un acord temporar între PSRM și Blocul ACUM pentru un Parlament funcțional. Zinaida Greceanîi a fost aleasă în calitate de speaker, iar Maia Sandu - în calitate de prim-ministră, fiind respectiv învestit și Guvernul.

Pe de altă parte, însă, Curtea Constituțională a declarat neconstituționale decretele semnate de Igor Dodon, motivând că termenul-limită a fost 7 iunie 2019. Mai mult, președintele țării a fost suspendat, iar atribuțiile sale au fost exercitate temporar de prim-ministrul în exercițiu și deputatul democrat Pavel Filip. Cel din urmă a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului.

CITEȘTE ȘI:

Năstase, citat la Moscova într-un dosar despre care a cerut informații (DOC)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5269 -0.8762%
USD USD 17.7138 -0.2607%
RUB RUB 0.2759 -0.1809%
RON RON 4.1228 -0.8942%
UAH UAH 0.7143 -0.2374%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile