Logo Realitatea.md

(AUDIO) Interceptări telefonice scandaloase, despre tinerii din Găgăuzia instruiţi în Rusia şi implicarea lui Formuzal

04 August 2014, 11:51 // Actualitate

După ce Realitatea.md a difuzat ştirea despre cei doi tineri de la Comrat bănuiți de organizarea unor acţiuni de destabilizare a ordinii în stat au fost condamnați la cinci ani de închisoare cu suspendare, pe Youtube au apărut câteva convorbiri telefonice ale șefului Direcţiei Tineret şi Sport al Găgăuziei, Anatolii Cara, din care se înţelege că acesta ar fi implicat în acţiunile tinerilor şi că chiar el s-ar ocupa de recrutarea acestora pentru a fi instruiți militar în Federația Rusă.

foto: balkanpress.md

Din discuţii se înţelege că acestea au avut loc pe 26 iunie, în ziua în care Procuratura Generală , în comun cu Serviciul de Informații și Securitate, au reţinut două persoane bănuite că ar fi implicate în organizarea unor acţiuni de destabilizare a ordinii în stat.

Astfel, într-o discuţie cu un tip pe nume Anatolii Caraman, Anatolii Cara îi povesteşte primului despre aceste acţiuni şi spune că şi el ar putea fi luat de organele de forţă.

Totodată, se pare că atribuţii aici au bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, dar și prim-viceguvernatorul autonomiei găgăuze, Fiodor Găgăuz, deputat în Adunarea Populară. Cara se plânge că cei doi nu sunt pe loc şi nu are cu cine discuta despre cele întâmplate.

Într-o altă discuţie cu o tânără pe nume Ana Tafratova, Anatolii Cara îi spune că a părăsit ţara şi se îndreaptă spre Federaţia Rusă. Acesta îi spune că trebuie "să scoată de acolo băieţii".

Întrebat dacă nu merge din nou la "pregătiri", Cara o atenţionează pe Tafratova să nu vorbească la acest subiect la telefon.

De asemenea, Cara o atenţionează pe tânără să aibă grijă "să nu vină şi după ea".

Într-o altă discuţie cu Caraman, acesta îi spune lui Cara să deconecteze telefonul, să scoată bateria şi să dea semne doar atunci când va traversa frontiera cu Rusia.

ASCULTĂ ÎN CONTINUARE CONVERSAŢIILE INTEGRALE:

Amintim că bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal a declarat la Realitatea TV că Anatolii Cara se află în concediu în Federația Rusă, unde ar urma și un tratament medical.

Amintim că în februarie, procurorii și forțele de ordine au descins în casa lui Anatolie Cara, acesta fiind vizat în dosarul deschis de Procuratura Generală pentru organizarea și desfășurarea referendumului de pe 2 februarie.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5560 0.6283%
USD USD 17.3147 0.5079%
RUB RUB 0.2408 -1.6340%
RON RON 4.0429 0.5571%
UAH UAH 0.6401 1.0099%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile