Logo Realitatea.md

(doc) Activitatea CI al ANI, DEBLOCATĂ. Dumitru Țîra: Voi demisiona totuși, după o decizie definitivă, așa cum i-am promis Olesei Stamate

28 Noiembrie 2019, 14:13 // Societate

Activitatea Consiliului de Integritate (CI) al ANI a fost deblocată, după ce Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, a emis astăzi, 28 noiembrie, o încheiere prin care a suspendat ordinul fostei ministre a Justiției, Olesea Stamate, de revocare din funcția de membru al Consiliului din partea societății civile a lui Dumitru Țîra. Chiar și așa, Dumitru Țîra a spus că totuși va demisiona, după ce va obține o decizie definitivă, așa cum i-a promis Olesei Stamate.

„Așa cum am anunțat anterior, precum și i-am promis doamnei ministru Olesea Stamate, după decizia definitivă a instanței pe cazul revocării mele, o să-mi dau demisia din calitate de membru al CI ANI”, ne-a declarat Dumitru Țîra.

Până atunci, însă, vor fi organizate ședințe. Dumitru Țîra a explicat că „această încheiere deblochează funcționalitatea Consiliului de Integritate, pentru că deja după demisia domnului Postu (n.r. Ion Postu era membru al CI ANI din partea CSM) din CSM, Consiliul de Integritate a rămas blocat, fără cvorum de minim 5 membri pentru a fi lucrativ. Acum pot fi organizate ședințe”.

În acest sens, membrul Consiliului de Integritate a atenționat Ministerul Justiției asupra necesității urgente de finalizare a procedurii de selectare a noului membru din partea societății civile în Consiliul de Integritate al ANI.

„Din câte cunosc, comisia de selectare s-a convocat deja într-o ședință. De asemenea, sugerez modificarea ulterioară a Regulamentului respectiv pentru a reintroduce proba interviu în concurs. Este absurd să selectezi prin concurs un candidat fără măcar să discuți cu el sau fără să-l vezi la față, să vezi că este adecvat și are pregătirea minimă în domeniu”, a conchis acesta.

Încheierea este executorie din momentul emiterii, dar poate fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile, de la notificare prin intermediul Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani.
 
Deocamdată, fosta ministră a Justiției nu a venit cu o reacție în acest sens.
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4666 0.8093%
USD USD 17.1944 0.2542%
RUB RUB 0.2265 0.8011%
RON RON 4.1989 0.7873%
UAH UAH 0.6058 -0.0989%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile