Logo Realitatea.md

(doc) Alerta publică a societății civile, într-o declarație comună! Dodon, despre cartea lui Țîrdea: „Parcă i-o fript pe toți”

23 Octombrie 2020, 16:06 // Societate

Societatea civilă, reprezentată de către Platforma Națională a Societății Civile din Parteneriatul Estic, precum și alte organizații, și-a manifestat vineri, 23 octombrie, îngrijorarea față de atacurile „fără precedent la adresa organizațiilor non-guvernamentale, partenerilor de dezvoltare și democrației, lansate de către un deputatul Bogdan Țîrdea”. A fost publicată o declarație comună.

„Deputatul socialist Bogdan Țîrdea a declanșat la 21 octombrie 2020 cel mai dur, complex și asumat atac frontal lansat de un politician moldovean la adresa Constituției Republicii Moldova, la adresa drepturilor și a libertăților fundamentale ale cetățenilor țării și la adresa modernizării statului nostru după modelul european.

Acest atac constă în discreditarea, pe bază de falsuri și acuzații defăimătoare, a societății civile în ansamblul ei, dintre care ținta predilectă au fost organizațiile care lucrează cu precădere în domeniul apărării drepturilor omului, al reformei justiției, al combaterii corupției, al libertății presei, al reformelor pro-europene, al reformelor în domeniul social și medical”, scrie în mesajul de alertă publică al societății civile.

Președintele țării, Igor Dodon, care candidează independent, dar fiind susținut de PSRM, pentru un nou mandat de șef al statului, a dat de înțeles că-i ține parte deputatului socialist, Bogdan Țîrdea. „Iaca domnul Țîrdea a făcut o analiză foarte bună. Parcă i-o fript pe toți”, a punctat acesta, tot vineri, în vlogul său „Igor Dodon răspunde”.

Amintim că, recent, conferința de presă a deputatului PSRM Bogdan Țîrdea în care și-a prezentat cartea despre „societatea civilă, ONG-urile, rețelele Soros și modul în care au preluat controlul asupra țării” a trezit nu doar reacția persoanelor vizate direct, dar și cea a șefului Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, în contextul în care Uniunea Europeană reprezintă un donator important pentru Republica Moldova. Cartea ar costa 300 de lei.

Michalko, consternat de atacurile lui Țîrdea. Socialistul nu s-a oprit din ele! A continuat pe Telegram: „Se încearcă să mi se închidă gura”

Citeste tot despre: Bogdan Ţîrdea, declarație comună, ONG
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2947 0.4841%
USD USD 17.4849 0.1879%
RUB RUB 0.2335 -1.2267%
RON RON 4.3687 0.4853%
UAH UAH 0.6207 0.6486%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile