Logo Realitatea.md

(DOC) Donică scapă de pedeapsă după ce l-a stropit cu lapte pe fostul ministru al Finanțelor. Procesul penal împotriva activistului, încetat

25 Iunie 2019, 16:41 // Societate

Activistul Andrei Donică, cel care în urmă cu aproape trei ani l-a stropit cu o găleată pe lapte pe fostul ministru al Finanțelor, Octavian Armașu, scapă de pedeapsa cu închisoarea. Procesul penal împotriva acestuia a fost încetat. 

Foto: Agora.md

Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chișinău. Potrivit hotărârii, procesul penal în privința lui Andrei Donică, în baza art. 287, alin. 1 se încetează din motiv că fapta constituie, de fapt, o contravenție. 

De asemenea, a fost încetat și procesul contravențional în baza art. 354, din motivul intervenirii termenului de prescripție de tragere la răspundere contravențională. 

Decizia Curții de Apel Chișinău este executorie și poate fi supusă recursului la Curtea Supremă de Justiție în  termen de 30 de zile din momentul decizie motivate, care va fi publicată pe 12 iulie. 

Andrei Donică a fost condamnat de prima instanță la un an de închisoare cu suspendare.

Amintim că, incidentul a avut loc la 30 septembrie, 2016, la intersecția străzii Al. Pușkin cu bulevardul Ștefan cel Mare, în fața Guvernului. Activistul Andrei Donică a decis să toarne lapte pentru ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, învinuindu-l că amesteca apă cu praf ca să facă lapte atunci când conducea compania de lactate „JLC”.

CITEȘTE ȘI: 

(VIDEO) Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, stropit cu o găleată de lapte chiar lângă Guvern, de către un activist

Andrei Donică a primit un an de închisoare cu suspendare, pentru că a turnat o găleată cu lapte peste ministrul Finanțelor

Andrei Donică se laudă cum a pregătit laptele cu care l-a stropit pe Octavian Armașu. ”Orășelul Anti-Genocid” a fost evacuat în această seară (VIDEO)

Poliţia a pornit un dosar penal pe numele activistului Andrei Donică, care l-a stropit cu lapte pe ministrul Finanțelor, Octavian Armașu. Mesajul premierului

UPDATE: Momentul reținerii activistului Andrei Donică, cel care l-a ”scăldat” în lapte pe ministrul Finanțelor, Octavian Armașu (Video)

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5084 0.4423%
USD USD 17.2289 0.1465%
RUB RUB 0.2279 0.6625%
RON RON 4.2084 0.4128%
UAH UAH 0.6057 0.0992%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile