Logo Realitatea.md

(doc) Ce reacție a avut Dodon, după ce a văzut ordinul ministrului Educației prin care a interzis activitățile politice în școli

18 Septembrie 2020, 14:23 // Societate

Organizarea activităţilor politice şi întâlnirile cu demnitarii de stat, alegătorii sau candidaţii la funcţii publice este interzisă în instituțiile de învățământ. Un ordin în acest sens a fost semnat de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov. Președintele Igor Dodon, pe care tot mai des îl vedem pe la școlile din țară, a dat de înțeles că va respecta ordinul abia când va fi înregistrat în cursa electorală pentru un nou mandat. Până atunci, și ieri, și azi va merge în vizite. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției „Președintele răspunde”.

„Am văzut ordinul ieri. Sunt de acord cu el. Ar fi bine să fie permanent, nu doar pe campania electorală. Pentru că nu au ce căuta politicienii în campania electorală prin școli și grădinițe mai ales în perioada pandemiei de Covid-19”, a declarat Igor Dodon, adăugând că „în calitate de președinte, adică până voi fi înregistrat în campanie, eu pot să am întrevederi. Ieri am avut în liceul din Leova”.

Potrivit ordinului, accesul în instituţiile de învăţământ este permis doar studenţilor, elevilor înscrişi în instituţia respectivă, personalului angajat şi colaboratorilor organelor de control. Accesul persoanelor sus-menţionate se va permite cu respectarea regulilor de protecţie împotriva noului tip de coronavirus.

Documentul a fost semnat după ce președintele raionului Râșcani, Vasile Secrieru, a postat mai multe fotografii de la inaugurarea blocului sanitar din Gimnaziul din satul Hiliuți. Președintele raionului, cu un deputat socialist pe nume Vladimir Mizdrenco, primarul satului și directoarea liceului, apar fără măști de protecție și înghesuiți la ușa veceului. Aceștia încercau să taie o panglică pe care o țineau doi copii.

CITEȘTE ȘI:

Ministerul Educației s-a autosesizat după inaugurarea cu mult fast a WC din Rîșcani. Șarov: „Este revoltător. Nu pot găsi explicații”

Trei socialiști, despre colegul său și WC-ul. Au recunoscut că a fost PR. Promit să arate cifre, dar nu poze

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0060 0.5640%
USD USD 17.0033 0.1585%
RUB RUB 0.2191 0.5507%
RON RON 4.1026 0.5441%
UAH UAH 0.5994 0.1002%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile