Logo Realitatea.md

(DOC) De o lună achităm cu 2 lei mai mult pentru carburanți afirmă un deputat. A venit cu o propunere

06 Aprilie 2021, 11:24 // Politica

Deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari, susține că, timp de o lună cetățenii și agenții economici ar fi achitat cu 2 lei mai mult pentru carburanți, după ce a scăzut prețul petrolului la bursele internaționale, însă petroliștii din Moldova nu au diminuat costul.

Astfel, Slusari s-a adresat către Biroul permanent al Parlamentului cu inițiativa de a audia Consiliul Concurenței la următoarea ședință a Legislativului.

„Timp de o lună cetățenii și agenți economici achită nejustificat aproape 2 lei per litru de benzină și motorină. Prețul petrolului din 3 martie a scăzut de la 70 la 61 de dolari pe baril. Recent s-au micșorat cu 2 grivne cifrele la benzinăriile din Ucraina. În Moldova cartelul petroliștilor ține artificial prețurile la carburanți la nivelul înalt. Platforma DA cere chemare la raport Consiliul Concurenței cu informația dacă este pornită ancheta pe acțiunile coordonate ale companiilor petroliere”, anunță Slusari.

Amintim că, de la începutul acestui an, carburanții s-au scumpit de șase ori în Moldova. Consiliul Concurenței și ANRE au fost audiate în Parlament în luna martie, iar deputații au acordat vot de neîncredere instituției și a cerut demisia conducerii, lucru, care nu s-a realizat până în prezent.

Doc: Alexandr Slusari

CITEȘTE ȘI:

(DOC) Președinția a sesizat Procuratura privind înțelegerile de cartel pe piața carburanților

Sesizarea Procuraturii de Președinție privind scumpirea carburanților a trezit frica Consiliului Concurenței

Deputații se „țin de capul” ANRE. Șefii fracțiunilor se vor întruni pentru a decide soarta conducerii (VIDEO)

ULTIMA ORĂ! Parlamentul a acordat vot de neîncredere conducerii ANRE-ului, însă nu a demis-o

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3706 0.2557%
USD USD 17.8774 -0.1095%
RUB RUB 0.2359 1.8566%
RON RON 4.3404 0.1847%
UAH UAH 0.6396 -0.1717%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile