Logo Realitatea.md

(DOC) Etichetele de pe produsele alimentare vor fi complectate cu informații mai detaliate, totul pentru siguranța consumatorilor

23 Iunie 2017, 12:03 // Actualitate

Eticheta produselor alimentare destinate comercializării vor fi completate cu noi informații. Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi, 22 iunie, în prima lectură de către deputați. Pentru proiect și-au dat votul  majoritatea prezenți. deputaților.

Foto: Top Culturism

Potrivit autorilor, eticheta va conține obligatoriu denumirea produsului alimentar și lista ingredientelor și va fi armonizată cu cerințele europene. În premieră, va include lista ingredientelor sau adjutanților tehnologici care provoacă alergii sau intoleranţă. La fel, pentru prima dată va fi obligatorie o declarație nutrițională. Nu vor lipsi cantitatea netă de produs alimentar, data durabilității minimale sau data-limită de consum. Totodată, autorii propun să fie exclusă de pe etichetă data fabricării.

Proiectul prevede impunerea etichetării obligatorii a produselor alimentare autohtone și de import într-o manieră clară şi lizibilă, pe înțelesul consumatorului. Noua lege va stipula expres mărimea caracterelor de scriere a etichetei.

Autorii mai spun că prezentul proiect de Lege constă în asigurarea unui nivel ridicat de protecție a sănătății consumatorilor și garantarea dreptului acestora la informare. Totodată, documentul prenotat îşi propune de a apăra interesele legitime ale consumatorilor și de a promova fabricarea şi plasarea pe piaţă a produselor alimentare de calitate.

Citeste tot despre: etichete, produse, produse alimentare
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9118 0.6867%
USD USD 18.0877 0.2389%
RUB RUB 0.2313 0.0000%
RON RON 4.1184 0.6599%
UAH UAH 0.6461 0.8743%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile