Logo Realitatea.md

(DOC) Grigorciuc ripostează! A depus cerere de cercetare penală a procurorului Nicu Șendrea

12 Septembrie 2019, 17:40 // Actualitate

Cercetat penal pentru agresarea fizică a procurorului Nicu Șendrea, activistul Pavel Grigorciuc a depus o plângere penală adresată procurorului general interimar Dumitru Robu, solicitând cercetarea penală a procurorului pe faptul furtului de către acesta a telefonului său mobil.

„Am înregistrat o cerere pe numele procurorului general Dumitru Robu pe faptul furtului deschis a telefonului meu mobil de către procurorul Nicu Șendrea. Șutul în locul moale a procurorului corupt este, desigur, o crimă gravă împotriva omenirii, dar cum rămâne cu furtul în mod deschis a telefonului, care a și provocat conflictul? Să vedem reacția organelor”, scrie Grigorciuc într-o postare pe pagina sa de Facebook unde a atașat și o poză a cererii adresate procurorului general.

În speță, în cerere, activistul susține că Șendrea i-a sustras telefonul mobil de model iPhone8, în legătură cu care el a fost nevoit „apărându-mi proprietatea, să aplic forța fizică admisibilă și să-mi iau telefonul de la infractor”. Grigorciuc mai spune că îl cunoaște pe procurorul Șendrea din ziua de 6 septembrie 2015, atunci când el, „la comanda oligarhului Vladimir Plahotniuc, a fabricat împotriva mea un dosar penal pentru protestul în fața Procuraturii Generale (cazul „grupului Petrenco”).

„Pe 11 septembrie 2019, pe strada Teilor, în fața Curții de Apel Chișinău, l-am întâlnit pe cetățeanul Șendrea căruia am vrut să-i adresez (unele) întrebări, pornind telefonul pentru fixarea video (a acestuia). Drept răspuns, cetățeanul Șendrea a comis acțiunile pe care le-am descris mai sus, adică mi-a furat telefonul”, a mai relatat Pavel Grigorgiuc în adresarea sa către procurorul general.

Vedeți și:

Grigorciuc s-a ales cu o cauză penală pentru altercația cu procurorul Șendrea

Pavel Grigorciuc, din nou, atacă? Cine ar fi victima de data aceasta

Sergiu Sîrbu despre noua victimă a lui Grigorciuc: Ce spuneți ACUM? Poate să așteptăm să „omoare” pe cineva?

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.4006%
USD USD 16.7051 0.9512%
RUB RUB 0.2276 0.1320%
RON RON 4.0919 1.3750%
UAH UAH 0.6112 1.8836%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile