Logo Realitatea.md

(DOC) Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, va activa în regim special, după ce a fost confirmat un caz de Covid-19

03 August 2020, 13:59 // Actualitate

Un caz pozitiv de infectare cu noul tip de coronavirus a fost înregistrat în rândul persoanelor care activează în incinda Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani. Astfel, președintele instanței, Radu Țurcanu, a semnat un dispozitiv azi, 3 august, despre regimul special de activitate a angajaților și justițiabililor întru prevenirea răspândirii virusului.

Astfel, a fost instituit un regim limitat de desfășurare a ședințelor de judecată. Se vor examina: cauzele care, potrivit cadrului normativ, se judecă fără citarea părților și cauzele în care părțile au solicitat instanței examinarea în lipsa lor; cauzele urgente a căror amânare va fi în măsură să prejudicieze interesele justiției; cauzele ale căror părți au fost înștiințate public; cauzele ajunse la faza de deliberare, adoptare și pronunțare a hotărârii.

Pentru toate celelalte tipuri de cauze, conducerea Judecătoriei Chișinău a decis amânarea ședințelor pentru acest sediu, cu înștiințarea obligatorie a participanților.

La fel, accesul persoanelor în incinta instanței este restricționat. Mai multe aflați din dispozitivul propriu-zis:

De regulă, atunci când în cadrul unui colectiv este depistat un caz pozitiv de infectare cu noul coronavirus, persoanele care au intrat în contact cu colegul infectat trebuie să se autoizoleze pentru 14 zile. 

Potrivit dispozitivului de mai sus, sistarea regimului special de activitate a Judecătoriei Rîșcani va fi determinată de situația epidemiologică a angajaților.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.3852%
USD USD 16.7700 0.6331%
RUB RUB 0.2176 -0.9558%
RON RON 4.0054 -0.6917%
UAH UAH 0.5935 0.4060%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile