Logo Realitatea.md

(doc) Presa este în pericol! Scrisoare deschisă adresată conducerii țării, prin care se cere reamplasarea chioșcurilor „Moldpresa”

05 Martie 2020, 07:05 // Societate

Peste 10 reprezentanți ai presei scrise din Republica Moldova au întocmit un demers către președintele Igor Dodon, speakera Zinaida Greceanîi, premierul Ion Chicu și primarul capitalei Ion Ceban. Și-au exprimat dezacordul cu privire la acțiunile administrației publice locale în ce privește interdicțiile impuse difuzării presei periodice, „or comercializarea lor este lichidată prin instrumente ilegale ale preturilor și instituțiilor subordonate”, mai ales în contextul în care statul este obligat să garanteze libertatea presei.

„În ultimii ani, au fost închise 50 de redacție de ziare și reviste. Datele statistice arată că numai în Chișinău au fost lichidate peste 40 de puncte de difuzare a presei periodice, asta ar însemna locuri de muncă, achitarea impozitelor sociale și fiscale, nemaivorbind de furnizori”, scrie în scrisoarea deschisă.

Potrivit documentului, reprezentanții presei scrise au câteva solicitări, dar una dintre cele mai importante este să fie reamplasate chioșcurile de unde poți să-ți cumperi un ziar sau o revistă.

„Vă solicităm insistent asistența pentru a stopa samavolnicia funcționarilor preturilor de sector ce duce la micșorarea locurilor de muncă, a păstra și a readuce punctele care difuzează presa periodică la locurile lor istorice”, scrie în aceeași scrisoare.

  • Demersul integral poate fi citit mai jos:

 

Vedeți și: 

Pericol de lichidare a distribuției cu amănuntul al presei! Moldpresa Grup bate alarma (VIDEO)

Situație dramatică! În ultimii 5 ani, în Moldova și-au sistat activitatea redacțiile a peste 50 de ziare și reviste (VIDEO)

Primarul capitalei s-a sesizat despre pericolul de lichidare a distribuției cu amănuntul al presei, în contextul evacuării gheretelor „Moldpresa”

(VIDEO) Protest la Primăria Chișinău, împotriva lichidării distribuției cu amănuntul al presei! Care a fost reacția municipalității

(VIDEO) Alarmant! Reprezentanți ai ziarelor: „Fără de presă, o țară sălbăticește. Evacuarea chioșcurilor Moldpresa este o acțiune anticultură”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8807 0.6664%
USD USD 16.9753 0.2238%
RUB RUB 0.2167 0.7907%
RON RON 4.0807 0.6735%
UAH UAH 0.5998 0.1837%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile