Logo Realitatea.md

(DOC) Răducanu, candidata la CCM, a pus semnătura pe hotărârea CSJ în favoarea cunoscutei companii „Finpar Invest”

12 Iulie 2019, 18:00 // Societate

Tatiana Răducanu și cei șapte pitici... adică cele șapte dosare pierdute la CEDO. Persoana sa a atras atenția publicului în ultimele zile, mai ales, după ce a decis să participe la concursul pentru numirea judecătorilor în cadrul Curții Constituționale.

Realitatea.md a răscolit arhiva informațională și a dat de o hotărâre a Curții Supreme de Justiție, încă pe vremea când Răducanu era magistrată acolo. Este vorba despre un litigiu dintre Consiliul Municipal Chișinău și Finpar Invest, în urma căruia (ghiciți ce?) companiei i-a fost dat câștig de cauză.

Respectiv, în timp ce nepotul Alexandru Machedon, directorul StarNet, se numără printre finanțatorii PPDA-ului, mătușa Tatiana Răducanu ia o decizie în favoarea Finpar Invest, companie de bază în imperiul imobiliar al fostului lider PDM, Vladimir Plahotniuc.

Finpar Invest a depus o cerere de chemare în judecată, la 29 aprilie 2011, împotriva CMC cu privire la contestarea unui act administrativ. Compania a solicitat Consiliului atribuirea în arendă a două terenuri amplasate adiacent bunului imobil din strada Ghidighici 1 din capitală - proprietate privată a Finpar Invest care se afla în proces de pregătire a restaurantului „La Izvor”.

Pentru funcționarea deplină a localului de agrement, aveau nevoie de acele două terenuri. Consiliul, însă, le-a spus că trebuie realizată o licitație și, doar după obținerea avizelor organelor de resort privind posibilitatea expunerii la licitație a terenurilor date, poate fi posibilă obținerea lor.

Administrației Finpar Invest nu i-a plăcut răspunsul și l-a calificat ilegal. De altfel, și Curtea de Apel Chișinău i-a dat dreptate pe 14 iulie 2011.

În context, CMC s-a adresat la CSJ - ultima instanță națională, unde într-un final, tot Finpar Invest a obținut câștig de cauză.

„Se respinge recursul declarat de CMC. Se mențione hotărârea Curții de Apel Chișinău. Decizia este irevocabilă de la pronunțare”, se menționează în hotărârea CSJ semnată de Valeriu Doagă, președintele Colegiului civil și de contencios administrativ al CSJ, și de judecătoarele Tatiana Răducanu și Iulia Cimpoi. 

CITEȘTE ȘI:

(LISTA) Candidații la CCM: Unul cândva n-a trecut testul la poligraf, altul are 7 dosare pierdute la CEDO

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3855 0.0000%
USD USD 17.4778 0.0000%
RUB RUB 0.2737 0.0000%
RON RON 4.0577 0.0000%
UAH UAH 0.7329 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile