Logo Realitatea.md

(doc) Socialiștii și-ar dori redenumirea unei străzi din capitală în Al. Suvorov. Liberalii promit să-i împiedice

28 Ianuarie 2020, 14:49 // Politica

Consilierii liberali au sesizat presa despre faptul că socialiștii și-ar dori redenumirea unei străzi din capitală din str. Octavian Goga în str. Aleksandr Suvorov. Mai mult, s-ar planifica deja și o ședință la Direcția arhitectură a municipiului Chișinău pe acest subiect.

„În stil clasic bolșevic, socialiștii, folosindu-se de o adresare a unei asociații obștești "Fraternitatea Cadeților" condusă de Serghei Nazarenco, o asociație care are drept obiectiv promovarea intereselor minorităților naționale, dar și de adresarea făcută de către președintele fracțiunii socialiștilor din CMC Serghei Afanascenco, aceștea nici mai mult nici mai puțin, cer redenumirea străzii OCTAVIAN GOGA în A. SUVOROV!

O asemenea solicitare este adresată către Direcția arhitectură a municipiului, iar arhitectul-șef al municipiului Svetlana Dogotaru planifică deja o ședință pe marginea acestei solicitări.

Fracțiunea PL din CMC le amintește tovarășilor socialiști că OCTAVIAN GOGA a fost un mare poet român, membru al Academiei Române, implicat în făurirea României Mari, om de cultură care a marcat prima jumătate a sec. XX, pentru o scurtă perioadă și prim-ministru, 

Pentru comparație, A.V. SUVOROV a fost un general al imperiului Rus care a pus în aplicare politica de expansiune a hotarelor imperiului Țarist către Dunăre și micșorare a influenței Imperiului Otoman în această zonă.

Fracțiunea PL din CMC este împotriva unei asemenea modificări în denumirea străzilor, la fel considerăm asemenea intenții drept încercări de resuscitare a vechii ideologii sovietice prin care adevărul istoric era înlocuit cu minciuni propagandistice și ne rezervăm dreptul de a împiedica asemenea abuzuri pe toate căile democratice puse la dispoziție de legislația națională și internațională, scrie în mesajul consilierilor PL.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.2014 0.8285%
USD USD 18.5683 0.1332%
RUB RUB 0.2460 2.2869%
RON RON 4.1806 0.7641%
UAH UAH 0.6855 1.2705%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile