Logo Realitatea.md

(UPDATE) Viceprim-ministra pentru Reintegrare, numită ieri de Dodon în funcție, ar deține și cetățenia Federației Ruse (DOC)

10 Noiembrie 2020, 15:31 // Actualitate

UPDATE: Biroul Politici pentru Reintegrare a publicat CV-ul viceprim-ministrei, Olga Cebotari, drept urmare a informațiilor apărute în presă, precum că ar deține și cetățenia Federației Ruse. În CV-ul făcut public nu este indicat câte cetățenii deține noua oficială.

Știrea inițială: Noua viceprim-ministră pentru Reintegrare, Olga Cebotari, numită ieri în funcție ar deține și cetățenia Federației Ruse pe lângă cea a Republicii Moldova.

Potrivit CV-ului obținut de către portalul Omega de la Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă, aceasta indică că este cetățeancă a Federației Ruse și Republicii Moldova, are studii superioare în domeniul politologiei și cunoaște patru limbi: româna, rusa, engleza și spaniola, limba română fiind – maternă.

Cebotari menționează că în perioada în care a activat în cadrul Ambasadei R.Moldova de la Moscova, traducea „comunicatele de presă din limba română în limba rusă și invers”.

Noua viceprim-ministră pentru Reintegrare Olga Cebotari are 28 de ani. Aceasta se va ocupa de elaborarea politicilor în rezolvarea conflictului transnistrean, care de aproape 30 de ani este înghețat din cauza implicării Federației Ruse.

Amintim că, ieri cei cinci miniștri democrați au fost revocați din funcție, iar în locul lor au fost numiți alții. Trei au deținut anterior aceleași funcții în Guvernul Chicu.

CITEȘTE ȘI:

Citeste tot despre: cetățenie, Moldova, Olga Cebotari, Rusia
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0773 -0.1644%
USD USD 17.5169 0.4496%
RUB RUB 0.2376 1.8868%
RON RON 4.3227 -0.1732%
UAH UAH 0.6272 0.5450%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile