Logo Realitatea.md

(FOTO) Absolvenții programului de master de la UTM au obținut diplome duble cunoscute la nivel internațional

16 Iulie 2019, 10:41 // Societate

Absolvenții programului de master „Inginerie electrică” din cadrul Facultății Energetică și Inginerie Electrică, UTM au finalizat simultan și programul de master „Tehnici avansate în mașini și acționări electrice” din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), obținând o dublă diplomă oferită de cele două universități, UTM și USV.

Foto: sputnik.md

Programul de master cu dublă diplomă IE-TAMAE a fost înființat prin semnarea în 2017 a Acordului interinstituțional de studii superioare de master cu diplomă dublă dintre UTM și USV.

Conform actului adițional, disciplinele studiate în cadrul programului „Inginerie electrică”, UTM, apreciate cu 90 de credite transferabile au fost echivalate cu cele din cadrul programului de master TAMAE, USV, diferența de 30 de credite fiind inclusă într-un modul specific.

Astfel, studenții de la programul de master „Inginerie electrică”, UTM au avut posibilitatea de a studia în laboratoarele USV șase discipline noi legate de diagnostica sistemelor electrice, tehnologii CAD avansate și control inteligent ale acționărilor electrice, modelarea și comanda roboților etc.

Studenții UTM de la programul de master cu dublă diplomă TAMAE USV au susținut toate cursurile teoretice, au realizat stagiul de practică respectiv, iar sub îndrumarea în cotutelă a coordonatorilor de la UTM și USV au elaborat și susținut cu succes și tezele de master.

Tezele de master la UTM  au fost susținute în ianuarie 2019, iar pe 9 iulie 2019 ei au sustinut examenul de absolvire a programului de master „Tehnici avansate în mașini și acționări electrice” din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Foto: utm.md

CITEȘTE ȘI:

Studenții ASEM vor primi diplome duble care vor fi recunoscute la nivel internațional

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3855 0.0000%
USD USD 17.4778 0.0000%
RUB RUB 0.2737 0.0000%
RON RON 4.0577 0.0000%
UAH UAH 0.7329 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile