Logo Realitatea.md

(FOTO) BRU-KIV via BCN: Cât a durat escala lui Igor Dodon la Barcelona și ce a făcut acolo! Un membru al delegației face lumină

06 Septembrie 2019, 15:52 // Politica

Președintele Igor Dodon a revenit în dimineața zilei din vizita sa oficială la Bruxelles cu o cursă avia Barcelona-Chișinău. Într-un mesaj plasat pe pagina sa de Facebook, șeful statului a scris că „după vizita de lucru de la Bruxelles, cea mai rapidă conexiune spre Chișinău la acestă oră este tranzitul prin Barcelona”. Atât harta Europei, cât și escala pe care a făcut-o în capitala catalonă, indică asupra faptului că ar trebui să existe și alte motive.

foto: facebook.com/ernest.vardanean

Într-un filmuleț plasat în același mesaj în care spunea că cea mai rapidă conexiune spre Chișinău (...) este tranzitul prin Barcelona”, șeful statului le-a urat pasagerilor, în mare parte moldoveni, „drum bun acasă”, spunând că vine „cu delegația dintr-o vizită oficială la Bruxelles”.

Aeronava „Air Moldova” care l-a adus pe Igor Dodon acasă a decolat de pe pista Aeroportului „El Prat” din Barcelona la ora 1:09 ora locală (2:09 - ora Moldovei) și urma să aterizeze pe pista Aeroportului Chișinău la ora 5:20. Fie pentru că avea la bord „o încărcătură atât de importantă”, fie din alte motive, aeronava a aterizat la Chișinău deja la 4:48, conform tabelului on-line de pe site-ul Aeroportului Chișinău, cât și serviciului FlightRadar24, adică cu 32 de minute mai înainte de ora stabilită.

Conform aparițiilor pe Facebook, Igor Dodon și-a încheiat agenda întrevederilor oficiale la Bruxelles în jurul orei 17:00, la Senatul Regatului Belgiei unde a avut o întrevedere cu speakerul acestuia, Sabine Laruelle. Următorul mesaj postat de șeful statului pe pagina sa de Facebook a fost deja cel din avionul pe cursa Barcelona-Chișinău, fiind plasat cel mai degrabă din Chișinău, judecând după ora plasării.

Sunt cam două ore de zbor între Bruxelles și Barcelona. Nu putem ști la ce oră a ajuns acesta în capitala Cataloniei, însă, deja în jurul orei 1:00 noaptea (ora Moldovei), consilierul informal al președintelui Dodon, Ernest Vardanean, membru al delegației șefului statului la Bruxelles, a plasat pe contul său de pe rețeaua de socializare un „selfie” făcut la Sagrada Familia din Barcelona, la circa 20 de km de Aeroportul „El Prat”, până unde poți să ajungi fie în jumătate de oră cu mașina, fie în 55 de minute cu metroul.

Vardanean nu figurează oficial nici într-o funcție, fiind doar membru al Comisiei pentru mass-media și comunicare în Consiliul Societății Civile de pe lângă președintele Igor Dodon, fiind jurnalist de profesie. Cu toate acestea, în ultima vreme, niciuna dintre deplasările șefului statului peste hotare, nu se desfășoară în lipsa lui Vardanean.

Puțin probabil că Ernest Vardanean a mers să viziteze Sagrada Familia în timp ce Igor și-a așteptat zborul în Aeroportul „El Prat”.

„Cum să nu fii satisfăcut? Am pornit spre Chișinău, dar am ajuns în Barcelona. Aproape ca în cântec”, a scris acesta mulțumit pe pagina sa de Facebook.

Jurnalistul chiar s-a „lăudat” astăzi pe Facebook că în acest an și-a completat „colecția” țărilor vizitate cu Kazahstan, Belarus și Spania, asta după ce anul trecut a vizitat Tadjikistanul, Marea Britanie și Izraelul.

Este de menționat că, verificând prin Internet care sunt cele mai optime posibilități de a ajunge cu escală din Bruxelles la Chișinău, niciuna dintre opțiuni nu indică asupra zborului prin Barcelona. Cele mai optime destinații de escală ar fi Moscova, București, Istanbul sau Frankfurt, în funcție de operatorul de zbor ales și resursele financiare disponibile.

La fel, trebuie precizat că singurul zbor direct Bruxelles-Chișinău, operat de Wizz-Air a ajuns la Chișinău în după-amiaza zilei de ieri, puțin înainte ca Igor Dodon să-și încheie vizita oficială în Regatul Belgiei.

Vedeți și: (VIDEO) Cea mai rapidă conexiune Bruxelles-Chișinău trece prin... Barcelona! Mesajul lui Dodon de la bordul aeronavei

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile