Logo Realitatea.md

(FOTO) Curajul se răsplătește! Trei pompieri au fost decorați de ministrul MAI după ce au salvat doi copii dintr-un incendiu

24 Iulie 2019, 14:15 // Societate

Trei pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost decorați de ministrul Afacerilor Interne Andrei Năstase pentru salvarea a doi copii dintr-un incendiu devastator de acum câteva zile. Ceremonia de decorare a avut loc astăzi. 

Foto: dse.md
Ministrul a avut o întâlnire cu locotenent–colonel Dutca Alexandru, sergent Banu Mihail și sergent Burac Igor, care au salvat dintr-un incendiu doi minori în vârstă de 12 și 6 ani în localitatea Copanca, Căușeni.
 
Ba mai mult, cei trei salvatori au prevenit și o deflagrație care ar fi putut avea urmări tragice, ținând cont că la fața locului se afla o butelie de gaz ce risca să explodeze în orice moment.
 
Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, i-a felicitat pe cei trei salvatori pentru profesionalism, curaj și dăruire și le-a mulțumit că au ales să își dedice viața și cariera în slujba oamenilor.
 
Oficialul a menționat că riscurile la care se supun angajații IGSU sunt enorme, iar eforturile și sacrificiile lor merită aprecierea întregii societăți.
 
În semn de apreciere pentru fapta de vitejie locotenent – colonel Dutca Alexandru a fost menționat cu Diplomă de Onoare, iar sergenții Banu Mihail și Burac Igor cu medalia Crucea Pentru Merit clasa II.
 
Realitatea.md amintește că Un incendiu a izbucnit într-o casă cu trei odăi din satul Copanca, raionul Căușeni. Pomperii au evacuat de urgență doi minori care se aflau în interiorul casei inundate cu fum, dar și o butelie de gaz.

Foto: dse.md

VEZI ȘI:

Citeste tot despre: Andrei Năstase, decorați, IGSU, MAI, pompieri
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8807 0.6664%
USD USD 16.9753 0.2238%
RUB RUB 0.2167 0.7907%
RON RON 4.0807 0.6735%
UAH UAH 0.5998 0.1837%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile