Logo Realitatea.md

(FOTO) Dezastru pe strada Ion Creangă din sectorul Buiucani: Bucăți de asfalt și materiale de construcție împrăștiate pe carosabil

03 Iunie 2019, 13:12 // Societate

Materiale de construcție, dar și bucăți mari de asfalt de pe strada Ion Creangă au fost împrăștiate de șuvoaiele de apă din această noapte. În prezent, strada se află în reparație, iar recent au fost acoperite cu asfalt șanțurile săpate pentru efectuarea lucrărilor la rețele. În cadrul ședinței operative de astăzi a Primăriei, pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brânzaniuc a dat asigurări că situația va fi remediată în scurt timp. 

„Pe strada Creangă nu e grav, or toți știm că acolo avem un șantier, avem materialele de construcție, iar apa din această dimineață a împrăștiat pietrișul de-a lungul străzii. Și acolo se lucrează, transportul circulă fără nici o problemă, dar aveam acea incomoditate, pietriș de-a lungul străzii. Apa a spălat șanțurile care au fost săpate pe parcursul săptămânii trecute. Nu e o situație care să pună în pericol circulația transportului. Unica sistare a transportului am avut-o la sensul giratoriul bd. Ștefan cel Mare, Calea Ieșilor, str. Ion Creangă, ulterior a fost pompată apa”, a declarat Vadim Brânzaniuc. 

Solicitat telefonic de Realitatea.md, șeful interimar al Exdrupo, Marcel Zastânceanu, susține că găurile din asflat de pe str. Ion Creangă vor fi asfaltate până la reparația capitală a străzii, care va începe la finele verii. Totodată, Zastânceanu a specificat că lucrările de asfaltare a gropilor vor fi efectuate de către antreprenorul care efectuează lucrările de renovare a străzii. 

Realitatea.md amintește că strada Ion Creangă din Chișinău a intrat în reparație capitală în luna octombrie 2018. Lucrările de reparație a străzii sunt demarate în cadrul unui proiect încheiat de către Primăria Chișinău cu BERD, în valoare de 44 de milioane de lei și vor dura aproximativ 1 an.

Lungimea străzii este de 1950 de metri.

Sursa foto: Agora.md

CITEȘTE ȘI:

(VIDEO) Mai multe străzi din capitală, inundate din cauza ploii

(FOTO/VIDEO) Plouă afară, plouă și în transportul public. Pasagerii unui troleibuz de linie au circulat cu apa până la genunchi

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3214 0.4586%
USD USD 17.5802 0.7103%
RUB RUB 0.2745 0.7339%
RON RON 4.0546 0.3962%
UAH UAH 0.7255 1.7104%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile