Logo Realitatea.md

(FOTO) La mare, la soare! Unde se află Chirinciuc, fostul ministru al Transporturilor, condamnat la închisoare cu executare

22 Iulie 2019, 10:26 // Societate

În timp ce este anunțat în căutare pentru a fi reținut, fostul ministru liberal al Transporturilor, Iurie Chirinciuc, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, a postat pe o rețea socială fotografii dintr-o vacanță la mare. Între timp reprezentanții poliției declară că sunt în așteptarea unei încheieri judecătorești pentru a-l anunța pe Chirinciuc în căutare internațională.

Ion Bilibov, șeful Inspectoratului de Poliţie (IP) din sectorul Centru al municipiului Chişinău, în raza căruia își are domiciliul fostul ministru, a declarat pentru Ziarul de Gardă că Chirinciuc nu a fost găsit la domiciliu pentru a fi reținut, iar poliția a făcut un demers către instanță pentru ca judecătorul de instrucție să emită o încheiere prin care Chirinciuc să poată fi anunțat în căutare internațională.

BASARABIA fără Mare e ca viața fără OXIGEN!

Publicată de Iurie Chirinciuc pe Duminică, 21 iulie 2019

Amintim că ministrul, împreună cu şefii a două companii de construcţi au fost reţinuţi pe 27 aprilie 2017, fiind audiaţi şi-au recunoscut vina, încheind cu procurorii acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Pentru trafic de influenţă şi abuz de serviciu, fostul ministru a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare, cu executare, cu privarea de dreptul de a exercita funcţii publice timp de 5 ani. La 15 mai curent a avut loc ultima ședință din acest dosar la Curtea de Apel Chișinău. Atât Chirinciuc cât și avocatul său au lipsit de la ședința de judecată.

CITEȘTE ȘI:

ULTIMA ORĂ! Iurie Chirinciuc a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare în penitenciar de tip semiînchis

Boc, boc... CNA la ușă! Care au fost cele mai răsunătoare rețineri din primăvara anului 2017

(VIDEO) Noi detalii despre „dosarul MTID”! Ministrul Chirinciuc trebuia să primească „OTKAT” de 5%, iar șeful ASD - 1%

CNA s-a infiltrat în biroul ministrului Transporturilor, Iurie Chirinciuc și a înregistrat ”înțelegerile” cu agenții economici. Limbaj necenzurat (VIDEO)

Cine este procurora care se ocupă de dosarul de rezonanță „MTID”, în care figurează ministrul Chirinciuc

Chirinciuc ar fi fugit din țară? Nici fostul ministru, nici avocatul acestuia nu au fost prezenți la pronunțarea sentinței

LIVE! Conferința de presă organizată de PL despre: „Condamnarea lui Iurie Chirinciuc și evoluția dosarelor lui Dorin Chirtoacă”

Ce-l leagă pe Chirinciuc de România? Chirtoacă comentează informația potrivit căreia primul ar fi fugit din țară

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.0734%
USD USD 17.1929 -0.4182%
RUB RUB 0.2429 0.1237%
RON RON 4.0207 -0.0770%
UAH UAH 0.6382 -0.2501%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile