Logo Realitatea.md

(FOTO) Mașină VIP pentru răposatul Mihail Aizin, cunoscut ca „Kitaeț”. A fost condus pe ultimul drum cu un Chrysler

14 Octombrie 2020, 14:11 // Societate

Mihail Aizin, controversatul om de afaceri cunoscut din lumea interlopă cu numele „Kitaeț”, a fost condus miercuri, 14 octombrie, pe ultimul drum. Corpul său neînsuflețit a fost transportat la cimitir cu o mașină de marca Chrysler a unei companii de taxi.

Jurnalista și fotografa Viorica Tataru de la tv8 a surprins câteva imagini pe Pietonală, strada Eugen Doga, acolo unde este sediul Comunității evreiești din Moldova, din care făcea parte și răposatul.

Compania de taxi de la care a fost comandat Chrysler-ul dispune de un parc larg de transport funerar, doar că anume Chrysler-ul 300 C face parte din categoria mașinilor pentru VIP-uri. Administrația oferă un loc confortabil pentru o persoană însoțitoare în cabina de lângă șofer.

La telefonul afișat pe site-ul companiei, o persoană responsabilă ne-a răspuns, iar întrebată cât ar costa deplasarea în Chișinău cu Chrysler către unul din cimitirile din capitală, ni s-a dezvăluit că, în medie, ar fi vorba de 3.500 de lei, un factor decisiv fiind distanța.

Nu se cunoaște exact cimitirul la care a fost stabilită ceremonia de înmormântare.

Este de menționat că Mihail Aizin s-a infectat cu coronavirus de tip nou, fiind internat la Spitalul Republican. Starea sa era extrem de gravă, iar într-un final a decedat. Cel puțin asta se susține oficial.

Înainte de asta, numele interlopului a apărut des în presă, în special după ce președintele Igor Dodon l-a decorat cu „Gloria Muncii”. Atunci, Președinția s-a eschivat și a spus că nu știa că-i vorba de un cunoscut lider al unui grup criminal.

Comunitatea evreiască a sărit în apărarea lui Mihail Aizin, membru în Consiliul de administrație, și spunea că ceea ce scrie mass-media este inacceptabil: „Îl cunoaștem pe Mihail Idalievici Aizin ca o persoană respectabilă, un filantrop care își investește puterea și experiența în dezvoltarea afacerilor, crearea de locuri de muncă și consolidarea bunăstării țării noastre”.

CITEȘTE ȘI:

Oleg Voronin, la funeraliile lui „Kitaeț”. Tatăl său: „Va fi convocată familia și vor fi mari discuții”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0854 1.0713%
USD USD 17.0035 0.2411%
RUB RUB 0.2185 0.6449%
RON RON 4.1192 1.0772%
UAH UAH 0.5994 0.2341%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile