Logo Realitatea.md

(FOTO) Mașinile de mare tonaj le dau bătăi de cap locuitorilor din satul Grigorăuca, raionul Soroca

06 August 2019, 15:46 // Auto

Angajații Inspectoratului Național de Patrulare (INP) s-au întâlnit cu locuitorii satului Grigorăuca din raionul Soroca, care au solicitat ajutorul poliției în problema pe care o au cu transportul de mare tonaj. Oamenii spun că din cauza faptului că șoferii camioanelor conduc cu viteză, praful de pe carosabilul fără beton-asfaltic îi deranjează, iar vibrațiile permanente creează fisuri în casele de locuit din preajma carosabilului.

În acest context, a fost creată o comisie constituită din reprezentanți ai autorităților publice locale și centrale, poliție și administratorul drumului. Acesta a reușit să traseze câteva sarcini pentru competența fiecărei părți, pentru a ameliorara și apoi rezolva problema.

Pentru început va fi redusă limita de viteză admisibilă pe acele sectoare de drum, respectiv indicatoarele cu 50 km/h vor fi înlocuite cu cele de 30km/h. Ulterior, va fi intensificată patrularea prin localitate, inclusiv cu mașinile capcană, pentru a depista șoferii care se abat de la lege și ulterior reabilitarea totală a segmentului de drum.

Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă conducătorii mașinilor de mare tonaj 

  • să respecte indicatoarele rutiere din zona respectivă;
  • să țină cont că se deplasează prin localitate și de oriunde poate apărea un copil sau un bătrân;
  • să nu claxoneze și să evite orele în care le este interzis să circule, când temperatura aerului atinge 30 de grade Celsius.

Citeste tot despre: INP, mașini de mare tonaj
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 -0.0538%
USD USD 16.6157 -0.1340%
RUB RUB 0.2261 -0.7027%
RON RON 4.0694 -0.0933%
UAH UAH 0.6000 -0.1996%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile