Logo Realitatea.md

(FOTO) Proimobil.md a distribuit măști medicinale pe străzile capitalei: „Aveți grijă de sănătatea dvs. și a noastră!”

26 Februarie 2020, 16:29 // Actualitate

Compania imobiliară - Proimobil.md - a organizat astăzi, în Chișinău, un flashmob cu genericul „Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră, astfel având grijă și de sănătatea noastră!”. Zeci de angajați au distribuit trecătorilor măști medicinale.

Flashmobul a avut loc în scuarul Universității de Stat din Moldova și pe câteva străzi ale capitalei. În urma acestuia, angajații Proimobil.md au reușit să ofere peste două mii de măști de protecție.

Întrebat despre scopul flashmobului, directorul companiei Proimobil.md, Vlad Musteață, a explicat că de fapt astfel și-a dorit împreună cu colegii să tragă un semnal de alarmă prin care să încurajeze populația să fie precaută.

„Am vrut să atragem atenția societății, să fie mai precauți, mai grijulii și mai atenți cu sănătatea lor. Noi, agenții imobiliari, suntem mereu în contact cu oamenii, așa că știm foarte bine la ce poate duce neglijența. I-am îndemnat să aibă grijă mai mare față de igiena lor și să țină cont de recomandările medicilor în evitarea contaminării cu viruși. Oamenii au reacționat foarte pozitiv”, a spus Musteață. 

Este de amintit că, de câteva zile, se atestă creșteri îngrijorătoare a costurilor la măștile medicinale: de la 0,70 lei pentru o unitate, în unele farmacii, a ajuns la peste 5 lei. Mai mult, în alte farmacii, acestea nu mai sunt în stoc. Anterior, autoritățile au declarat cod galben la nivel național în legătură cu răspândirea noului tip de coronavirus. 

P.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7760 0.0000%
USD USD 18.0446 0.0000%
RUB RUB 0.2313 0.0000%
RON RON 4.0914 0.0000%
UAH UAH 0.6405 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile