Logo Realitatea.md

(FOTO) Un mort și trei răniți, după ce două vehicule s-au tamponat la Strășeni. Unul din șoferi era beat!

26 Noiembrie 2018, 09:44 // Societate

UPDATE: Șoferul a fost arestat pentru 72 de ore. Actualmente, în spital sunt internate trei persoane. Ambii conducători auto s-au ales doar cu câteva leziuni.

O mașină de marca Mitsubishi a tamponat în plin un microbuz de marca Mercedes Sprinteri. Accidentul rutier soldat cu victime a avut loc în seara de duminică, 25 noiembrie, pe traseul Chișinău-Leușeni, la ieșire din satul Stejăreni, la o distanță de aproximativ 10 km de Mănăstirea Hîncu.

Inspectoratul de Poliție (IP) Strășeni a fost alertat în jurul orei 17:23.

Cristina Vicol, ofițera de presă a IP Strășeni, a declarat că la fața locului s-a deplasat de urgență grupa operativă de urmărire penală în plină componenţă şi conducerea IP Străşeni.

Astfel, preliminar, un bărbat de 42 de ani, conducând mașina de marcă Mitsubishi, nu a ținut cont de faptul că se circulă în condiții de lapoviță, a ieșit ep contrasens și s-a ciocnit cu miocrobuzul din sens opus la volanul căruia se afla un bărbat de 58 de ani.

În urma impactului, un bărbat de 29 de ani - pasager din Mitsubishi, originar din satul Stejăreni - a decedat, celelalte persoane, inclusiv și ambii șoferi, fiind transportați la Spitalul Raional Străşeni şi Spitalul Raional Hînceşti.

În total, în Mitsubishi, se mai afla un pasager de 24 de ani și un adolescent de 15 ani, iar în Mercedes - o pasageră de 54 de ani.

Șoferul de la volanul mașinii de marcă Mitsubishi a fost supus testării alcoolscopice, constatându-se o concetrație de alcool de 0,63 mg/l în aerul expirat, pe când conducătorul auto de la volanul microbuzului avea 0,00 mg/l.

Cazul a fost înregistrat de către IP Străşeni şi se examinează prin prisma articolului 264 al. 4 din Codul Penal, ceea ce înseamnă că au fost încălcate regulile de securitate a circulației cu cauzarea vătămării integrității corporale și cu decesul unei persoane.

Mai mult, pentru această infracțiune, săvârșită în stare de ebrietate, este prevăzută o pedeapsă cu închisoarea de la 4 la 8 ani și cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 4 la 5 ani.

De menționat că șoferul suspectat de producerii accidentului rutier a fost reținut preventiv, odată ce există temeiuri prevăzute de Codul de procedură penală.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3895 -0.2285%
USD USD 17.2619 0.2014%
RUB RUB 0.2426 -0.8987%
RON RON 4.0083 -0.3034%
UAH UAH 0.6355 0.2840%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile