Logo Realitatea.md

(FOTO) Un scuar din capitală va fi reamenajat. Care este costul proiectului și când vor fi încheiate lucrările

12 Iunie 2019, 18:45 // Societate

Scuarul din strada George Coșbuc din sectorul Râșcani al capitalei va fi reamenajat până la sfârșitul lunii august. Până atunci muncitorii Direcției generale locativ-comunală și amenajare vor instala circa 40 de bănci noi și coșuri de gunoi. Anunțul a fost făcut de către primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, pe o rețea socială.

Foto: Facebook/Ruslan Codreanu

În scuarul din strada George Coșbuc va mai apărea și un nou teren de joacă și o cișmea conectată la apă potabilă, iar aleile vor fi reconstruite. 

Solicitat de IPN, șeful Secției amenajare și salubrizare din cadrul Direcției, Vasile Efros, a declarat că terenul de joacă pentru copii, care se află acum pe teritoriul scuarului, va fi renovat, întrucât cel existent este încă din perioada sovietică. Scuarul va fi iluminat, iar pe teritoriu va fi semănată iarbă, fiind instalat și un sistem de irigare.

Vasile Efros mai spune că o parte din lucrări ce țin de defrișarea arborilor au început încă la finele săptămânii trecute, iar la sfârșitul acestei săptămâni vor începe săpăturile propriu zise pentru instalarea rețelelor necesare.

Colegii de la Spații Verzi deja au igienizat copacii din parc, astfel de vineri putem incepe lucrările de renovare”, a scris Codreanu pe Facebook.

Amenajarea scuarului face parte dintr-un proiect trilateral Mannheim-Chișinău-Cernăuți, în care cu o contribuție de grant de 30 de mii de euro a venit municipalitatea Mannheim din Germania și cu peste 1,4 milioane de lei a contribuit Primăria Chișinău.

Sursa foto: Facebook/Ruslan Codreanu

CITEȘTE ȘI :

(FOTO) Complex locativ sau zonă pentru relaxare? Ce va apărea pe strada Maria Drăgan din sectorul Ciocana

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4073 0.5961%
USD USD 17.7179 0.1368%
RUB RUB 0.2497 1.2982%
RON RON 4.0066 0.5799%
UAH UAH 0.6577 -0.6945%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile