Logo Realitatea.md

(FOTO/VIDEO) A început modernizarea Parcului „Alunelul” din capitală. Cât vor dura lucrările de renovare

20 Iunie 2019, 17:45 // Societate

A fost dat startul lucrărilor de reconstrucție din Parcul „Alunelu” din sectorul Buiucani al capitalei. În inspecție a venit și primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, care a declarat că sectorul Buiucani înplinește anul acesta 55 de ani de la fondare, iar reconstrucția acestui parc este un cadou pentru locuitori.

Foto: chisinau.md

Prima etapă pentru reconstrucția parcului „Alunelul" va dura 60 de zile, timp în care vor fi efectuate lucrări de infrastructură, amenajarea aleilor zonei de odihnă și a pistelor pentru bicicliști. Conform proiectului, aleile principale vor fi pavate, iar celelalte vor fi asfaltate.

De asemenea, la intrarea în parc vor fi instalate borduri noi, iar pe întreg perimetrul parcului va fi amenajată o centură pentru persoanele care practică sportul și pentru bicicliști.

Săptămâna viitoare vor începe și lucrările pentru amenajarea noului grup sanitar. În parcul „Alunelul" va fi primul WC modern, din cele 8 pe care le renovează municipalitatea în anul curent în Chișinău.

La etapa a II-a de lucrări urmează a fi instalat iluminatul public și cel decorativ și mobilier urban. La final este planificată amenajarea scenei pentru concerte. Tot în cadrul lucrărilor de reconstrucție a parcului urmează a fi amenajat un stadion de minifotbal.

Costul lucrărilor de reconstrucție a parcului „Alunelul" este de 4.6 milioane de lei.

CITEȘTE ȘI: 

Parcul "Alunelul" va fi modernizat anul acesta. Vor fi extinse aleile pietonale, renovat iluminatul și construit un WC public

(VIDEO) Cum arată terenurile de minifotbal din capitală care au fost inaugurate astăzi

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.0734%
USD USD 17.1929 -0.4182%
RUB RUB 0.2429 0.1237%
RON RON 4.0207 -0.0770%
UAH UAH 0.6382 -0.2501%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile