Logo Realitatea.md

(Galerie foto) Chișinăul, împânzit de gunoi! Angajații serviciilor municipale sunt în grevă?

04 Iunie 2017, 13:33 // Societate

Capitala este împânzită de gunoi. Zeci de tomberoane sunt arhipline, iar alte sute de pungi și cutii cu gunoi sunt aruncate pe jos la punctele de colectare a deșeurilor, din curțile blocurilor de locuit. 

Foto: Facebook/Tania Cociu

„Cel mai frumos oraș de pe Planetă! Șefii întreprinderilor municipale trebuiesc trași la răspundere pentru neglijență în serviciu”, a comentat Diana Mocan, o locuitoare a orașului, pe rețelele de socializare.

Foto: Facebook/ Diana Mocanu

„Chișinăul geme sub putoarea gunoiului de câteva zile bune deja. Miros de cadavru descompus în jur. Desi regimul prezintă problema gunoiului neevacuat drept un simplu ping-pong între Primărie și Ministerul Mediului, de fapt ne confruntăm cu un șantaj al chișinăuienilor și o tensionare intenționată a situației”, a comentat alesul municipal de la Partidul Nostru, Ilian Cașu. 

Foto: Facebook/ Ilian Cașu

Consilierul municipal socialist Ion Ceban este de părere că angajații serviciilor municipale își boicotează activitatea la îndemnul președintelui PL, Mihai Ghimpu, făcut în contextul arestării primarului Dorin Chirtoacă: „Trași la răspundere trebuie. Când am spus ca Ghimpu a solicitat boicotarea activității întreprinderilor municipale, mulți au ironizat. Poftim dovada faptului. Eu cred că oamenii trebuie dați afară și trași la răspundere pentru neglijență în serviciu”, a comentat Ceban.

Foto: Facebook/ Ion Ceban

Reprezentanții Primăriei Chișinău nu au comentat situația. Am contactat viceprimarul Nistor Grozavu pentru a obține mai multe informații, însă funcționarul are telefonul deconectat.

Foto: Facebook/ Ilian Cașu

Foto: Facebook/Mihaela Ursu

Foto: Facebook/ Familia N. Untilă

Foto: Facebook/ Ion Ceban

Foto: Facebook/ Dima Zagorneanu

Vezi și:

(FOTO) Localnicii din Bubuieci, de gardă. Au reluat protestele împotriva depozitării gunoiului pe teritoriul localității

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4695 0.3536%
USD USD 17.5346 -0.5281%
RUB RUB 0.2518 1.2872%
RON RON 4.0190 0.3245%
UAH UAH 0.6542 -0.1983%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile