Logo Realitatea.md

(GALERIE FOTO/VIDEO) S-au distrat la „MAI DAY”! Vin, grătar și bucate tradiționale, la un festival organizat de Ziua Muncii

01 Mai 2017, 18:45 // Life

Vin, grătar și multă voie bună! De asta au avut parte cei care au ales să-și petreacă ziua de întâi mai la Festivalul Mai Day. Oaspeții au avut ocazia să descopere vinăria, să învețe cum se bea corect un vin, dar și savureze din bucatele tradiționale. Impresionați au rămas și turiștii care au ajuns pe aceste meleaguri.

Embed:

De îndată ce au pășit pragul vinăriei, vizitatorii au fost întâmpinați cu multă voie bună. Oaspeții au avut acces în toate zonele vinăriei, unde au descoperit cum se produce și cum se maturează vinul.

„După cinci ore de macerare are loc separarea sau, mai bine zis, presarea sucului. Obținem sucul, îl pompăm la limpezire”, explică vinificatorul.

După ce au urmărit cu atenție procesul de producere, a venit timpul degustării. Pentru a savura din plin aroma licorii, beneficiarii au fost îndrumați de către un somelier.

„Toți au vinul în pahar? Deja cineva l-a și băut. Haideți să votăm pentru vinuri roșii, ca să vedem cui i-a plăcut acest Malbec, rar întâlnit pe piața noastră”, spune vinificatorul.

Vinul bun se savurează cu bucate alese. Astfel, gospodinele vinăriei au lucrat de zor pentru a a pregăti deliciile tradiționale.

„Fripturica și măliguța. Ne-am trezit de dimineața, am dat focul, amesticăm și se primește foarte gustoasă”, spune gospodina.

Organizatorii nu i-au trecut cu vederea pe cei mai mici vizitatori. Copiii și-au putut petrece timpul la o grădiniță improvizată, unde au avut parte de diverse activități interactive.

”Astăzi facem păpuși tradiționale din stofe obișnuite, pe care le avem și acasă. Îi învățăm pe copii, ca să le poată face singuri acasă”, spune femeia.

„Mi-au plăcut căsuțele, grădinița”, zice copilul. 

„- Păpușica.

- Ai făcut-o tu?

- Da, m-au ajutat.

- Și cum ai făcut-o?

- Mâinuțele le-am făcut din acestea, iar păpușa era din aceasta”, spune copila.

Vizitatorii au rămas impresionați de eveniment.

„E foarte bine, timpul e extraordinar. Și oameni frumoși, e foarte bine și extraordinar. Ia uitați-vă ce frumusețe. Superb”, menționează femeia.

„Mai avem finii, cumătrii vin. O să fim mai mulți. Sper să le placă organizarea, pentru că noi organizăm aici, îi adunăm, pur și simplu să venim și să ne odihnim la 1 mai. Practic, a fost ca o poveste că festivalul a coincis cu 1 mai”, spune vizitoatoarea.

„Da, e Cabernet. Vinul e foarte bun”, precizează un vizitator.

„E primăvară, e natură. După calamitățile acestea un pic de relaxare”, spune alt vizitator.

„Atmosfera e minunată, timpul ține cu organizatorii și cu noi. O zi fantastică. Îmi pare foarte bine. Le doresc succes în continuare nu numai în ceea ce ține de vinificație, dar și în organizarea unor evenimente care sunt foarte dorite și foarte puține”, menționează o vizitatoare.

”Eu serbez ziua de naștere, iar copiii m-au invitat aici”, spune vizitatoarea.

„Se adună tot felul de oameni, din diferite stări sociale, diferite domenii și se unesc, încep a comunica și au o temă comună. Asta e foarte bine. Asta e raritate”, spune femeia.

Și turiștii au apreciat atât festivalul, cât și gustul vinurilor moldovenști.

”Sunt din America. Acest eveniment m-a surprins. Nu am știut că o vinărie poate avea atâtea butoaie în aer liber. În același timp, sunt activități pentru toți. Totul este bine organizat. Bucatele sunt delicioase. Mă bucură faptul că oamenii sunt atât de prietenoși”, explică turista.

”Am gustat vinul alb, Ice Wine, care este minunat. E așa de gustos.

- Dvs de unde sunteți?

- Sunt din Rusia, din Moscova”, spune altă turistă. 

Prețul unui bilet a început de la o sută de lei. Potrivit organizatorilor, evenimentul a fost vizitat de peste două mii de persoane.

 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4695 0.3536%
USD USD 17.5346 -0.5281%
RUB RUB 0.2518 1.2872%
RON RON 4.0190 0.3245%
UAH UAH 0.6542 -0.1983%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile