Logo Realitatea.md

(stop cadru) Voronin despre lupta cu chioșcurile din capitală

28 Februarie 2020, 13:54 // Societate

Nu o singură dată, fostul președinte de țară, actualul lider al PCRM, Vladimir Voronin, l-a criticat pe primarul capitalei, Ion Ceban. La o emisiune la care a participat recent, întrebat fiind, din nou a dat de înțeles că este nemulțumit de activitatea acestuia. S-a referit la lupta cu chioșcurile din capitală. Iată ce a spus la „În Profunzime” de la postul pro tv.

Embed:

Amintim că, în prezent, municipalitatea se află în plin scandal în legătură cu acest subiect, în special, privind evacuarea chioșcurilor „Moldpresa”. Chiar azi, reprezentanți ai ziarelor au ieșit într-o conferință de presă pentru a trage un semnal de alarmă. Sunt îngrijorați că nu vor avea unde să-și publice creațiile și că presa scrisă în asemenea circumstanțe va fi pe cale de dispariție, mai ales că deja o serie de publicații și-a oprit tirajul. În context, s-au declarat hotărâți să întocmească apeluri față de Guvernul Republicii Moldova, dar și față de structuri europene.

(VIDEO) Alarmant! Reprezentanți ai ziarelor: „Fără de presă, o țară sălbăticește. Evacuarea chioșcurilor Moldpresa este o acțiune anticultură”

Anterior, Ion Ceban a spus că autoritățile municipale au acționat conform regulamentului. Între timp, s-ar lucra la un concept de reamplasare a chioșcurilor în capitală, astfel încât orașul să aibă un aspect estetic.

Un termen anumit nu s-a indicat.

La același subiect:

Situație dramatică! În ultimii 5 ani, în Moldova și-au sistat activitatea redacțiile a peste 50 de ziare și reviste (VIDEO)

(VIDEO) Protest la Primăria Chișinău, împotriva lichidării distribuției cu amănuntul al presei! Care a fost reacția municipalității

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1921 0.7665%
USD USD 17.4521 0.6465%
RUB RUB 0.2364 0.5957%
RON RON 4.3476 0.7719%
UAH UAH 0.6167 0.0162%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile