Logo Realitatea.md

(VIDEO) 30 de copii ai străzii, din diverse localități ale țării, depistați de Poliție în Chișinău: „Am venit să facem niște bani”

05 Iulie 2016, 09:49 // Societate

Poliția a depistat, în cadrul unor operațiuni speciale, 30 de minori, cu vârstele cuprinse între 11 ani şi 16 ani, originari din Ialoveni, Criuleni, Nisporeni, Teleneşti şi Chişinău, care vagabondau şi cerşeau printre automobile pe străzile din capitală. 

Foto: captură video

Copiii au fost transportaţi la Centrul de plasament ”Vatra”, fiind întocmite totodată fişe de sesizare către autorităţile publice locale pentru luare de atitudine conform competenţei prevăzute de legislaţia în vigoare.

Totodată au fost depistate persoane cerşind printre fluxul de automobile punându-și în pericol viaţa şi sănătatea personală, cât şi a celorlalţi participanţi la traficu.Aceștia s-au ales cu procese-verbale pentru încălcarea regulilor de circulaţiei de către pietoni la circulaţia rutieră, întrucât legislaţia în vigoare nu prevede sancţionarea lor pentru cerşetorie.

În cadrul acelorași operațiuni oamenii legii au depistat un tânăr în vârstă de 19 ani, care cerşea într-un cărucior, dând impresia că ar fi invalid. El a fost condus la inspectorat şi sancţionat pentru încălcarea regulilor de circulaţie rutieră.

Poliţia capitalei a organizat şi desfăşurat razii specializate cu scopul asigurării protecției drepturilor și siguranței copilului, eficientizării măsurilor orientate la prevenirea și combaterea criminalității juvenile și a victimizării minorilor, combaterea vagabondajului și cerșitului în rândul lor, precum și a infracțiunilor comise împotriva copiilor.

Pe parcursul perioadei estivale, Poliţia capitalei a desfăşurat peste 300 de razii profilactice în acest context, dintre care 59 de raiduri au avut loc de comun cu organele de protecţie a drepturilor copilului.

Potrivit Legii nr. 140 din 14.06.2013 privind protecţia specială a copiilor aflaţi în situaţie de risc şi a copiilor separaţi de părinţi, autorităţilor tutelare îi sunt delegate atribuţii în vederea respectării şi promovării interesului superior al copilului.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4479 0.0602%
USD USD 17.7711 -0.4799%
RUB RUB 0.2704 -0.8434%
RON RON 4.0440 -0.0445%
UAH UAH 0.7243 -0.1516%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile