Logo Realitatea.md

(VIDEO) Alegeri europarlamentare! Care sunt primele trei lucruri pe care le va face Iurie Leancă dacă va fi eurodeputat

24 Mai 2019, 15:12 // Politica

Iurie Leancă, liderul Partidului Popular European din Moldova, a făcut totalurile campaniei electorale. Astfel, în ultima zi de campanie, Leancă s-a întors în țară cu mențiunea că aceste alegeri sunt foarte importante pentru viitorul Uniunii Europene, viitorul României și a Republicii Moldova.

În ultima zi de campanie, Iurie Leancă a îndemnat toți cetățenii Republicii Moldova care dețin cetățenia României să iasă la vot pe 26 mai. Totodată, oficialul nu s-a referit doar la cetățenii care se află în țară, dar și la cei care și-au obținut pașapoartele românești și au plecat peste hotare.

"Sper foarte mult că cetățenii români din RM, dar și cei care și-au redobândit cetățenia și au plecat din țară, să iasă la vot. Să demonstreze că au redobândit acest pașaport pentru că cred în viitorul comun al nostru și al unui neam reintegrat", a precizat Leancă.

Întrebat care vor fi primele trei lucruri pe care le va face după ce va ajunge în funcția de europarlamentar, Iurie Leancă a declarat:

- Să depunem eforturi pentru a obține acestă perspectivă europeană;

- Să depunem eforturi prin care înainte de a deveni țară candidată, să intram pe această logică de preaderare și să avem acces la granturi așa cum au acces tinerii din România. Fermierii noștri să aibă acces la fonduri așa cum au acces fermierii din România;

- Voi insista pe o implicare mai puternică a UE, așa cum am făcut-o întotdeauna, în tot ceea ce înseamnă reforma justiției de la Chișinău. Fără această implicare nu vom putea să refacem justiția și să avem un sistem în care să avem încredere noi, cetățenii Republicii Moldova.

Amintim că Iurie Leancă va candida la alegerile în Parlamentul European pe lista Partidului „Pro România”, din România condus de Victor Ponta.

Citește și:

Leancă, alături de Ponta și Crețu: Eurodeputații români trebuie să aibă o poziție comună pe Republica Moldova (VIDEO)

(VIDEO) Cât timp s-a gândit Leancă dacă să accepte oferta lui Ponta de a candida la europarlamentare

Iurie Leancă candidează pe lista unui partid din România la alegerile în Parlamentul European

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5200 -0.0353%
USD USD 17.6396 -0.4189%
RUB RUB 0.2751 -0.2900%
RON RON 4.1166 -0.1504%
UAH UAH 0.7178 0.4900%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile