Logo Realitatea.md

(VIDEO) Ales în funcție de zodie? Dodon aka Vodoley va juca șah cu un robot

19 Aprilie 2019, 11:35 // Societate

Nouă membri ai Federației de Șah a Republicii Moldova vor avea drept adversar un robot șahist, noua vedetă a expoziției Innovatic Fest Roboshow. Invitatul special al evenimentului, care va duce o luptă intelectuală crâncenă pe tabla de șah cu robotul, este președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care va participa împreună cu cei trei fii ai săi. Pe lângă funcția de șef al statului, acesta este și președintele Federației de Șah a Molovei.

Colaj: realitatea.md

Mai mulți roboți au fost expuși în cadrul expoziției Innovatic Fest Roboshow. Printre ei este și un robot capabil să joace șah. Acesta este construit din piese produse în Marea Britanie, Danemarca, Rusia dar și China. Robotul este capabil să joace concomitent pe trei table de șah, fiecare dintre ele fiind controlate de un calculator propriu. Tehnologia cunoaște și respectă toate regulile jocului, fiind programată pentru trei nivele de dificultate. Ceilalți opt participanți ai jocului intelectual sunt:

– Dmitrii Sergheev, director BIS Concert, organizator
– Valeriu Coadă, secretar general a Federației de Șah, antrenor, maestru
– Membri ai Lotului Național: copii de până la 10 ani, elevi de până la 16 ani
– Trei maeștri-campioni: Vlad Hamiţevici, Andrei Macovei, Nichita Morozov.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 20 aprilie, ora 12:00, la Innovatic Fest Roboshow. Echipa Realitatea.md va transmite evenimentul LIVE. Expoziția de roboți din incinta Muzeului Național de Istorie va fi deschisă până pe 12 mai.

NOTA REDACȚIEI: În timpul unei intervenții în direct a președintelui Igor Dodon pe o rețea de socializare, unul dintre utilizatori a adresat o întrebare cu privire la o posibilă creștere a prețului la gaz: "Este adevărat că după alegeri prețul la gaz va crește cu 20%?"
Răspunsul președintelui la întrebare a devenit un motiv pentru glumele utilizatorilor de internet. Șeful statului a declarat că există premise care arată că prețul la gaze nu va fi majorat. Despre aceste lucruri se va discuta cu șeful Gazprom, Alexei Miller, care după semnul zodiacal este Varsator și o mulțime de persoane din jurul lui Dodon sunt după zodie Vărsători.
"Cred că există premisele ca prețurile gazelor să nu crească. Dar pentru asta trebuie să negociem cu Gazprom. Am avut o întâlnire cu Miller Alexey Borisovici, apropo, el este vărsător. Se întâmplă că în jurul meu am o mulțime de vărsători, soția - varsator, Greceanâi - varsator, Miller - varsator, Gref - varsator, președintele Dumei de Stat - varsator, Mironov - vărsător. M-am uitat și am realizat că avem o echipă serioasă de vărsători", a declarat Dodon fără ca să mai răspundă concret la întrebare.

CITEȘTE ȘI:

INNOVATIC FEST ROBOSHOW - deschis pentru publicul larg!

Faceți cunoștință - viitorul

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5146 0.0000%
USD USD 17.4964 0.0000%
RUB RUB 0.2635 0.0000%
RON RON 4.1313 0.0000%
UAH UAH 0.6937 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile