Logo Realitatea.md

(VIDEO) Aplicație 18+ pentru monitorizarea consimțământului sexual

18 Martie 2021, 17:45 // Tech

Poliția din Australia ar putea crea o aplicație 18+ pentru monitorizarea consimțământului sexual. Comisarul de poliție de la New South Wales din Australia Mick Fuller a susținut ideea elaborării unei aplicații prin intermediul căreia oamenii să poată înregistra digital acordul lor de a întreține relații sexuale. El a spus că tehnologia ar putea fi utilizată pentru a stabili „consimțământul pozitiv” și ar reduce considerabil cazurile de viol și de abuz sexual.

Majoritatea oamenilor însă au criticat aspru propunerea reprezentantului forțelor de ordine, considerând că aceasta este absurdă, ba chiar din contra, ar putea facilita abuzurile. Australienii au considerat că obiectivul propus ar putea fi realizat numai în cazul în care platforma ar fi monitorizată non-stop de către autorități.

În ultimele săptămâni, australienii au organizat mai multe proteste în cadrul unei revolte la nivel național cu privire la agresiunea sexuală, abuzul și hărțuirea femeilor. 

Poliția NSW, în introducerea ideii acestei aplicații, a declarat că a avut drept scop normalizarea actului de solicitare a consimțământului sexual.

„Este dificil să considerați acestă aplicație ca fiind eficientă, închipuindu-vă sora sau fratele mai mic navigând prin ea, însă vă asigurăm cu certitudine că un asemnea proiect ar proteja pe toată lumea”, a declarat comisarul Mick Fuller.

El a spus că necesitatea de a dovedi consimțământul explicit este o problemă consecventă în cazurile de agresiune sexuală și că baza de date a unei astfel de aplicații ar putea contribui la obținerea unor rezultate mai bune în cadrul identificării și sancționării agresorilor. 

Mai puțin de 10% din cele aproape 15.000 de cazuri de agresiune sexuală raportate poliției NSW anul trecut, au ajuns în instanță, restul cazurilor fiind respinse din cauza lipsei probelor suficiente.

„Trebuie să urmărim consimțământul pesoanelor și să ne asigurăm că acesta este unul pozitiv. Una din opțiunile cele mai eficiente din zilele noastre ar fi tehnologia”, a adăugat Fuller.

Citeste tot despre: abuzul sexual, politia NSW
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3706 0.2557%
USD USD 17.8774 -0.1095%
RUB RUB 0.2359 1.8566%
RON RON 4.3404 0.1847%
UAH UAH 0.6396 -0.1717%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile