Logo Realitatea.md

(VIDEO) Blocul politic ACUM va conlucra cu PSRM! Care sunt condițiile înaintate de PAS și PPDA

16 Aprilie 2019, 13:07 // Politica

Blocul politic ACUM cere de la Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) semnarea unui angajament public, precum că nu vor face coaliție cu Partidul Democrat din Moldova (PDM). Aceasta este una dintre condițiile pe care le cere ACUM în urma ședinței consiliului politic al celor două formațiuni - PAS și PPDA.

Potrivit președintei PAS, Maia Sandu, nu este vorba despre crearea unei coaliții între ACUM și PSRM, ci doar despre înțelegerea de a fi votate legi în Parlament.

"Considerăm oportună crearea unui unui grup de lucru format din deputații ACUM și PSRM pentru a lucra asupra unui pachet de legi", a adăugat Andrei Năstase, președintele PPDA.

Astfel, până în 25 aprilie, grupul în cauză trebuie să vină cu o concluzie în urma discuțiilor.

În cadrul grupului de lucru, PAS va fi reprezentat de către Sergiu Letvinenco, Mihai Popușoi și Oazu Nantoi, iar PPDA - de Alexandru Suslari, Chiril Moțpan și Igor Munteanu.

Maia Sandu și Andrei Năstase nu vor face parte din acest grup pe motiv că cei înaintați sunt autorii legilor înregistrate anterior în Parlament și ar fi mult mai pregătiți decât cei doi lideri ai blocului.

Totodată, ACUM spune că va analiza și proiectele de legi propuse de către cei din PSRM. 

Realitatea.md amintește că, la data de 12 aprilie, PSRM a declarat că este gata să facă o coaliție de guvernare cu Blocul politic ACUM. 

CITEȘTE ȘI:

(VIDEO) PSRM, gata să creeze o coaliție de guvernare cu Blocul ACUM, dar nu vor vota un guvern minoritar

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6621 0.5518%
USD USD 17.7287 0.6969%
RUB RUB 0.2865 0.4911%
RON RON 4.1145 0.5474%
UAH UAH 0.7258 0.0138%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile