Logo Realitatea.md

(VIDEO) Candu încă nu a fost înregistrat în cursa prezidențială. „CEC a luat o pauză și sper că nu vor ignora semnăturile a 25 de mii de alegători”

18 Septembrie 2020, 10:20 // Politica

Liderul Partidului „Pro Moldova”, Andrian Candu, nu a fost înregistrat în calitate de concurent electoral la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, aceasta chiar dacă grupul său de inițiativă a colectat peste 25.000 de semnături în susținerea sa. Azi, la ora 15:30, membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) se vor întruni într-o nouă ședință, primul subiect pe ordinea de zi fiind anume despre acest candidat.

foto: Realitatea.md

Pavel Postică, președintele Misiunii de Observare „Promo-LEX”, a explicat că atât formațiunea PACE a lui Gheorghe Cavcaliuc, înregistrată pe 25 august curent, cât și Pro Moldova, partid înregistrat pe 18 iunie 2020, nu au dreptul să desemneze candidați în alegerile prezidențiale, deoarece ambele formațiuni au fost înregistrate abia după ce Parlamentul a stabilit data alegerilor prezidențiale.

Andrian Candu a avut o intervenție live prin care anticipa o astfel de decizie.

„Am cerut schimbarea lui Maxim Lebedinschi, cu un membru CEC mai puțin influențat de preferințe pentru anumiți viitori candidați. Raportul la CEC a acestui membru a fost ostil PRO MOLDOVA și surd la obiecțiile și probele prezentate de noi. Vii sunt morți și morții se învârt în mormânt dacă sunt trecuți prin sistemul de verificare Alegeri și aceasta este cu adevărat o problemă mare și la această etapă și la etapa următoare în scrutin. CEC a luat o pauză și sper că nu vor ignora semnăturile a 25 de mii de alegători”, a declarat acesta.

Pe ordinea de zi a ședinței CEC din 18 septembrie, subiectul este formulat în felul următor: „Cu privire la cererea de înregistrare a domnului Andrian Candu în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, desemnat de Partidul Politic „PRO MOLDOVA”, a simbolului electoral și de confirmare a reprezentantului cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală și a persoanei responsabile de finanțe (trezorierul)”.

Este de menționat că Realitatealive.md va transmite în direct ședința, care poate fi urmărită, accesând acest link!

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1673 0.0000%
USD USD 17.0468 0.0000%
RUB RUB 0.2217 0.0000%
RON RON 4.1385 0.0000%
UAH UAH 0.6030 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile