Logo Realitatea.md

(VIDEO) Cazul bărbatului de la Cantemir, care a supraviețuit după 7 împușcături: S-a aflat cine i-a comandat omorul!

02 Mai 2019, 13:36 // Societate

Procurorii Procuraturii Chișinău, de comun cu ofițerii Direcției combaterea crimelor grave și Centrului de analiză a informațiilor a Inspectoratului Național de Investigații, au identificat autorii tentativei de omor asupra unui bărbat din Stoianovca, raionul Cantemir, înregistrat pe 21 noiembrie 2018.

Victima - un bărbat de 43 ani, locuitor al satului Stoianovca - a inițiat afaceri în domeniul agriculturii împreună cu un bărbat de 38 ani, consătean.

Între cei doi au apărut divergențe legate de partajarea mijloacelor finaciare și altor bunuri dobândite pe parcursul administrării afacerii. Victima a fost amenințată de mai multe ori direct și prin intermediul persoanelor terțe.

La 21 noiembrie 2018, a fost solicitat de un necunoscut să iasă în stradă. Bărbatul a refuzat, dar primul a intrat în ogradă și dintr-o armă de tip revolver a efectuat șapte împușcături în direcţia sa.

În urma leziunilor provocate, victima a fost internată în Spitalul raional Cantemir în stare gravă, fiind supusă intervenției chirurgicale. În urma măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală, s-a stabilit că partenerul afacerii a apelat la un bărbat de 49 ani, care la moment ispășește pedeapsa cu privațiune de libertate pentru comiterea unei infracțiuni analogice.

La rândul său, acesta i-a făcut legătură cu un bărbat de 30 de ani, locuitor al municipiului Chișinău, cu care în continuare au planificat, organizat și comis infracțiunea.

La 14 martie curent, au efectuat percheziții la domiciliile, unitățile de transport, dar și la locul de deținere a persoanelor bănuite, în rezultat fiind depistate mai multe obiecte relevante pentru cauza penală, și anume: aparate de telefonie mobilă, o mască din material textil, înscrisuri de ciornă.

A fost reținut bărbatul de 30 de ani, care asigura legătura între comanditar, bărbatul aflat în detenție și presupul autor al tentativei de omor.

În privința celor trei figuranți, cauza penală a fost expediată în instanța de judecată. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 12 la 20 ani de închisoare.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1673 -0.1732%
USD USD 17.0468 0.0540%
RUB RUB 0.2217 0.3167%
RON RON 4.1385 -0.1255%
UAH UAH 0.6030 0.0166%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile