Logo Realitatea.md

(Video) Cine este șoferul "buclucaș" care s-a luat la harță cu polițiștii, după ce a fost oprit pentru viteză: Nu este la prima abatere a RCR

19 Ianuarie 2019, 11:08 // Societate

După ce Inspectoratul General de Poliție a făcut publică înregistrarea video cu dialogul inspectorul de patrulare Andrei Rotaru și șoferul din Vulcănești, oprit la Cimișlia pentru depășirea limitei de viteză, pe rețelele de socializare a apărut un nou video în care fața conducătorului auto nu mai este ascunsă. Reporterii Deschide au aflat detalii despre șofer, dar și despre cum i-a provocat acesta pe agenții de patrulare.

Colaj: deschide.md

Șoferul din Vulcănești, care i-a provocat pe agenții de patrulare, este Maxim T. un tânăr în vârstă de 29 de ani, iar BMW-ul cu plăcuțe de înmatriculare de Bulgaria, care se deplasa acesta, aparține unei femei. Anterior, același automobil a fost surpins de radare de cel puțin două ori deplasându-se cu mult peste limita de viteză pe drumurile naționale, însă Maxim T. neagă că s-ar fi aflat el la volan.

Același șofer, Maxim T. nu este la prima abatere de la legislație, începând din anul 2010, până în prezent, acesta a reușit să adune în palmaresul său de delicvent, cel puțin 25 de procese verbale, pentru mai multe încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere, atât în UTA Găgăuzia, cât și în alte orașe din țară, inclusiv în capitală.

În anul 2010, a fost prins la Vulcănești când se deplasa pe traseu cu un automobil fără plăcuțe de înmatriculare, pentru care s-a ales cu o amendă. Ulterior, o dată în 2011 și două ori în 2012, Maxim T. a fost penalizat de două ori pentru lipsa poliției de aisgurare, și o dată pentru parcarea în locuri intezise. Cele trei încălcări le-a comis în orașul Vulcănești, UTA Găgăuzia, orașul său natal.

În anul 2013 și 2014, Maxim T. a încălcat Regulamentul Circulației Rutiere de două ori pe străzile Capitalei, în sectorul Botanica fiind amendat pentru parcare neregulamentară, iar în 2014 în sectorul Râșcani al capitalei, pentru nerespectarea semnelor de prioritate.

În 2015, Maxim T. a mai fost amendat încă o dată pentru încălcarea regulilor de circulație pe străzile din orașul Vulcănești.

Anul 2016, pentru Maxim a fost anul cu cele mai multe încălcări ale RCR, una dintre care a fost și conducerea automobilului în stare de ebrietate. 

În 2017, în luna iulie, în orașul Cahul, Maxim T. a fost prins la volan în stare de ebrietate. Cazul a ajuns în judecată, iar magistrații au emis o ordonanță prin care a acesta a fost privat de dreptul de a conduce pe un termen de trei ani. Însă, nemulțumit de decizie, Maxim T. a contestat-o la Curtea de Apel, iar magistrații de acolo au tărăgănat dosarul, s-ar părea că în mod itenționat, ca mai târziu să o remită către instanța de fond spre rejudecare.

Însă, spre norocul său, când dosarul a ajuns de la Curtea de Apel înapoi la instanța de fond, expirase termenul de prescripție a dosarului, fapt care se presupune că l-ar fi secat la buzunar un pic pe Maxim T.

Ultima amendă pe care a primit-o Maxim T. eeste cea din data de 12 ianuarie 2019, când a fost surprins cu radarul de un echipaj INP cum se deplasa cu viteză pe străzile orașului Cimișlia, atunci când s-a luat la harță cu agenții de patrulare. Anterior a achitat toate amenzile, dar pe cea de sâmbăta trecută încă nu s-a grăbit să și-o achite

Amintim că la începutul săptămânii, portalul gagauz.info a publicat o înregistrare video, în care un polițist de patrulare i-a zis unui șofer, care încălcase limita de viteză, că nimeni nu-l obligă să vorbească cu acesta în limba rusă. După ce înregistrare video a devenit virală, Ministerul Afacerilor Interne a venit cu o reacție în care a menționat că polițistul a acționat conform legii, fapt care i-a nemulțumit pe mai mulți reprezentanți ai societății civile, care l-au acuzat pe polițist de discriminare și au susținut că MAI-ul ar trebui să-și ceară scuze publice pentru acest incident. 

Citește și:

Un ofițer de patrulare a refuzat să vorbească în rusă cu un șofer din Găgăuzia. Cum s-au "înțeles" cei doi (Video)

INP comentează refuzul polițistului de patrulare de a vorbi în limba rusă cu un șofer

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile