Logo Realitatea.md

(VIDEO) Clienții MAIB prejudiciați, printre lacrimi și dezamăgiri: „O viață am strâns acești bani”

08 Iulie 2019, 13:39 // Economie

Au stat de la ora 10:00 la sediul central al MAIB și au ieșit abia la amiază. Un grup de persoane prejudiciate în urma furtului de sâmbătă a venit să afle soarta averii pe care o păstrau în casetele filialei de la Buiucani. Administrația într-un final a vorbit timp de 7-10 minute și nu le-ar fi dat niciun răspuns exact.

„Aici ne-am adunat doar o mică parte din cei prejudiciați, 31 de persoane, suntem vreo 85 și majoritatea am muncit peste hotare. Am venit pentru un răspuns, pentru a vede dacă ni se întoarce ceea ce ni s-a furat. Nu am primit niciun răspuns exact. Stăm aici de dimineață și ne-au întrebat încă o dată ce sume sau bunuri aveam în casete”, a spus un păgubaș.

Tot el a zis că o persoană a fost luată de ambulanță cu dureri în inimă.

„Nu vrem nimic în plus, eu sunt deja la pensie și am agonisit, pentru că am vrut să-mi asigur o bătrânețe. Vom sta aici până la sfârșit”, a adăugat o femeie.

Un alt bărbat prejudiciat a spus că administrația dă vina pe neglijența pazei filialei cu pricina: „Toți am fost anunțat printr-un sms. Nici măcar nu ne-au telefonat. Ne-au scris că a avut loc o pătrundere în bancă, acces la casete și că totul se va rezolva. Am sărit ne-am dus la filială, unde ne-au trimis la Inspectoratul de Poliție Buiucani, am scris declarații, au ieșit reprezentanții de la bancă și iarăși ne-au spus numai că totul se va rezolva, fără să ne spună dacă ni se va întoarce ceva”.

„Nici prin vis nu ne-am imaginat, așa o bancă solidă să aibă o atitudine atât de neserioasă, chiar și față de angajați. Acolo e o cameră, unde au loc lucrătorii băncii, un coridoraș și o ușă de faneră unde stau casetele. Banca n-o dat alarma, chiar dacă o săptămână că nu au avut lumină. Periodic se stingea lumina. Ne duce la ideea că o fost o acțiune premeditată”, au mai adăugat aceștia.

La ora 14:30, Consiliul de directori urmează să se întrunească în ședință pentru a lua o decizie cu privire la solicitările persoanelor prejudiciate.

Paza de la sediul central nu ne-a dat voie să filmăm nici măcar angajații care ieșeau sau intrau în incintă. De altfel, fiind pe loc, nu am reușit să luăm vreo reacție.

La același subiect:

84 de casete sparte! Zeci de persoane s-au adresat la poliție, fiind prejudiciate de furtul de la MAIB

Poliția: MAIB nu a luat măsurile de securitate necesare pentru prevenirea furtului

MAIB pledează pentru reflectare echidistantă şi investigare transparentă a incidentului din 6 iulie

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4073 0.5961%
USD USD 17.7179 0.1368%
RUB RUB 0.2497 1.2982%
RON RON 4.0066 0.5799%
UAH UAH 0.6577 -0.6945%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile