Logo Realitatea.md

(VIDEO) Codreanu dă de înțeles că i se pun piedici. Câte semnături mai are de colectat

12 Septembrie 2019, 13:31 // Societate

Într-un cabinet cu o suprafață de 50 metri pătrați, în sectorul Centru al capitalei, l-am găsit pe Ruslan Codreanu, candidat independent, alături de o mână de susținători. El a ieșit azi cu o conferință de presă în care a dat de înțeles că i se pun piedici în colectarea celor 10 mii de semnături necesare pentru a fi înregistrat în cursa pentru funcția de primar de Chișinău. Mai are de colectat încă 3 mii.

„Problemele orașului sunt prea mari, iar partidele politice clasice, care le vedem noi - nu le vor putea rezolva niciodată. Eu doar într-un an am arătat că orașul se poate schimba la față. Că poți porni 300 de proiecte, că banii din bugetul municipal pot fi gestionați transparent, leu cu leu și nu risipiți pe reforme populiste.

Știți care a fost cea mai mare problemă a Primăriei de până acum? A fost faptul că a fost politizată și toți au privit-o ca pe o arenă de luptat cu tancurile și o vacă de muls, dar nu pentru a rezolva problemele de zi cu zi ale oamenilor. Anii trec, dar nimic nu se schimbă”, a declarat Ruslan Codreanu.

Potrivit lui, la două luni de la demisia sa din funcția de primar general interimar, sectoarele ar fi împărțite pe culori.

„De la bun început am fost discriminați, ni s-au eliberat cu întârziere de 5 zile listele. Atunci când nu dispui de resurse financiare, iar voluntarii te pot ajuta doar cu program redus și sunt puțini la număr. Credeți-mă că orice zi contează. Ni s-au cerut acte adiționale celor prevăzut în regulament.

Mulți oameni care au îndrăznit să ne susțină public. Sau au fost dați afară din funcții, sau au fost sunați și intimidați telefonic. Avem doar un cort amplasat în centru, și acela este monitorizat non-stop. O cameră stă câteva ore bune pe zi care filmează, intimitând oamenii să se apropie. Colegi de la primărie care ar dori să semneze, mă sună jenați, că le e frică să pună semnătura sub cameră”, a adăugat acesta.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.0330%
USD USD 17.6277 -0.5091%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.0150%
UAH UAH 0.6555 -0.3345%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile