Logo Realitatea.md

(VIDEO) Contractul cu Avia Invest A FOST TRUCAT. Noi detalii despre ce a avut loc la aeroportul de la Chișinău încă la început

30 August 2019, 11:11 // Economie

Contractul inițial încheiat cu compania Avia Invest a fost trucat, respectiv celelalte hotărâri luate ulterior, inclusiv, și cea mai recentă tranzacție a companiei NR Investments Ltd este nulă. Aceasta a dat de înțeles deputatul ACUM, Igor Munteanu, cu referire la noile detalii pe care le-a identificat Comisia de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice (2013-2019).

Foto: airport.md

„Au fost depistate încălcări grave în procesul de concesiune a aeroportului de la Chișinău, în urma analizei detaliate a documentelor puse la dispoziție de către Agenția Proprietăți Publice și alte autorități. În primul rând, contractul inițial va fi anulat.

Întregul proces de concesionare a aeroportului a avut loc în baza unui concurs închis, adică la concurs au putut participa doar companiile selectate de comisia de concurs, deoarece astfel doar putea stabili Guvernul condițiile sale. Au fost selectate șapte companii: Madrid, Spania; Paris, Franța; Moscova, Rusia; Habarovsk, Rusia; Viena, Austria; Londra, Anglia; Houston, SUA.

Într-un final, însă, a fost acceptate oferta unică a altor trei companii, care nu au fost aprobate de comisia de concurs. Concluzia nr. 1 este că această ilegalitate a viciat restul procesului, iar ulterioarele acțiuni devin nule”, a declarat Igor Munteanu, președintele Comisiei de anchetă.

În acest sens, a fost sesizată Procuratura Generală suplimentar. 

CITEȘTE ȘI:

Statul nu poate influența situația care are loc cu aeroportul de la Chișinău. Între timp, străinii se vor îmbogăți „din aer”

Ministrul Brînzan, învinuit de aprofundarea crizei de la aeroport. A fost numit escroc

Cine minte? Dodon zice că instituțiile statului l-au informat că procedura de înstrăinare a activelor „Avia Invest” au fost blocate

Guvernul precizează: Nu a existat nicio consultare cu noul acționar al companiei Avia Invest

(VIDEO) Procurorul general interimar, despre tranzacția cu aeroportul: Permiteți-mi să verific

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7760 0.0000%
USD USD 18.0446 0.0000%
RUB RUB 0.2313 0.0000%
RON RON 4.0914 0.0000%
UAH UAH 0.6405 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile