Logo Realitatea.md

(VIDEO) Crimă înfiorătoare la Călărași: Au izbit-o până la moarte, pentru a fura. Trei suspecți, printre care un adolescent, încătușați

07 Octombrie 2019, 16:00 // Societate

Trei suspecți, printre care un adolescent, au fost reținuți pentru crima îngrozitoare din satul Meleșeni, raionul Călărași. Doi dintre suspecți au fost încătușați în apropierea frontierei româno-ungare.

Amintim că, în noaptea de 3 spre 4 octombrie 2019, persoane necunoscute, au pătruns în domiciliul unei femei din satul Meleșeni, în vârstă de 63 de ani. Au acționat cu o deosebită cruzime: au legat-o, i-au aplicat multiple lovituri pe toată suprafața corpului, în special în regiunea capului și a abdomenului, apoi au sustras circa 40 000 de lei.

În urma traumelor, femeia a decedat.

Pe caz, organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Călărași a pornit cauze penale pentru omor și tâlhărie. În cadrul măsurilor speciale de investigație și de urmărire penală efectuate de către angajații Direcției Crime Grave a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu angajații Inspectoratului de Poliție și Procuratura din Călărași, au fost identificați bănuiții.

S-au dovedit a fi: un adolescent de 17 ani din raionul Călărași și doi bărbați de 22 și 32 de ani din raionul Nisporeni și Drochia, ultimii doi anterior fiind judecați pentru viol, jaf, escrocherie.

Duminică, pe 6 octombrie, unul dintre suspecți a fost reținut și și-a recunoscut vina.

Ulterior, polițiștii au stabilit că ceilalți doi ar fi traversat frontiera de stat prin PTF Costești-Stânca, în calitate de pasageri ai unui autocar de model Mercedes cu numerele de înmatriculare ale Republicii Moldova. Azi, 7 octombrie, grație conlucrării dintre angajații Direcției Combaterea Crimelor Grave a INI cu Direcția Investigații Criminale din România, în apropiere frontierei  Româno-Ungară, au fost reținuți.

Ei urmează să fie extrădați și diferiți justiției. 

Dacă vor fi găsiți vinovați, riscă 25 de ani sau pe detenție viață.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3244 -0.9219%
USD USD 17.7272 -0.1538%
RUB RUB 0.2478 -1.1568%
RON RON 3.9914 -0.8890%
UAH UAH 0.6595 -0.6777%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile