Logo Realitatea.md

(VIDEO) PDM cere demisia lui Dodon: A trădat interesele naționale. Țara nu are nevoie de un astfel de președinte

08 Iunie 2019, 11:17 // Politica

Democrații în persoana vicepreședintelui PDM, Andrian Candu, au anunțat că cer demisia lui Igor Dodon din funcția de președinte al Republicii Moldova.

În acest context, s-a dat citire unui document de condiții pe care le-ar fi cerut socialiștii pentru a face coaliție cu democrații. Acesta vizează federalizarea Republicii Moldova; interzicerea tuturor mișcărilor, precum a celor unioniste, și posibilitățile oamenilor de a se exprima liber; modificarea Acordului de Asociere și de liber schimb; schimbarea Constituției pentru ca președintele țării să fie ales de Parlament și viitorul șef de stat să fie numit de PSRM.

Pe lângă asta, și-ar fi dorit să gestioneze și câteva ministere, să dețină controlul asupra SIS, să fie anulată lupta împotriva știrilor false din Rusia și să aibă o garanție privind alegerile generale locale.

(DOC) Condițiile PSRM-ului pe care le-a impus PDM-ului pentru o coaliție: Se numără și federalizarea statului

Întrebat de jurnaliști, de ce democrații nu au făcut ieri aceste dezvăluiri, Andrian Candu a răspuns: „În fiecare zi vă vom aduce câte o surpriză!”. În același timp, a adăugat că în cazul în care socialiștii vor nega că au întocmit un asemenea document, PDM va scoate la iveală mai multe probe.

Totodată, democrații au speranța că Igor Dodon va depune cererea de demisia desinestătător, altfel PDM va trebui să găsească soluții pentru asta. Vicepreședintele democrat nu a exclus varianta organizării unor proteste.

Nici PSRM și nici Igor Dodon nu au comentat deocamdată declarațiile de mai sus.

Știrea se actualizează...

Citeste tot despre: briefing de presă, PDM
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6943 0.3726%
USD USD 16.6336 0.0198%
RUB RUB 0.2215 0.0000%
RON RON 4.0549 0.4359%
UAH UAH 0.5916 0.1354%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile