Logo Realitatea.md

(VIDEO) Deputații democrați către PSRM și ACUM: Lansăm o invitație repetată la dialog

11 Iunie 2019, 11:19 // Politica

Vicepreședintele PDM, Vladimir Cebotari, a ieșit într-un briefing de presă la sediul partidului din care face parte în care a anunțat că deputații democrați lansează o invitație repetată la dialog către PSRM și Blocul ACUM pentru a soluționa blocajul constituțional.

Vlad Cebotari, care este și conducătorul grupului de negociatori desemnat de către PDM, a subliniat că ieri democrații au lansat invitația la dialog pentru fracțiunilor PSRM, PAS și DA, însă până la acest moment nu a parvenit un răspuns clar în acest sens din partea celor 3 partide.

"Motivul acestui dialog este evident și nu pentru că suntem îndemnați de către partenerii de dezvoltare. Să recunoaștem că suntem în blocaj constituțional, care nu poate fi depășit, pentru că avem decizii ale Curții Constituționale, care dar trebuie aplicate", a explicat Vlad Cebotari, care a mai spus că PDM va veni cu mai multe soluții pentru depășirea blocajului.

Vlad Cebotari a mai punctat că nu modifică esența și conținutul deciziei Curții Constituționale declarațiile politice, afirmațiile unor oficiali sau comunicatele de presă. "Urmând cursul acestor decizii ale Curții Constituționale, ar însemna că astăzi avem un singur guvern, condus de Pavel Filip, care este interimar și are competențe limitate și un Parlament dizolvat", a declarat Vlad Cebotari. În același timp, vicepreședintele a subliniat că această situația pune într-o dificultate foarte mare toți angajații din sistemul public, iar această confuzie se aprofundează pe zi ce trece.

"Apelul nostru este adresat politicienilor care vor să fie responsabili, să ne așezăm la masa de discuții și să găsim soluții de ieșire din acest blocaj", a fost îndemnul vicepreședintelui PDM.

Știrea se actualizează...

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5269 -0.8762%
USD USD 17.7138 -0.2607%
RUB RUB 0.2759 -0.1809%
RON RON 4.1228 -0.8942%
UAH UAH 0.7143 -0.2374%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile