Logo Realitatea.md

(VIDEO) Despre ce se întâmplă în SUA prin ochii lui Alex Gurdila, fost jurnalist moldovean, stabilit la Chicago

05 Iunie 2020, 16:18 // Life

Fostul jurnalist moldovean, Alex Gurdila, stabilit de mai mulți ani în SUA, a povestit într-un video plasat pe pagina sa „Americanizare” de pe Facebook despre ce se întâmplă acolo. Mediafax din România a scris despre el că se află în Chicago la moment, prezentându-l în calitate de cetățean român.

„Un om, un afro-american, pe nume George Floyd a fost ucis în Minneapolis, după ce un polițist a îngenuncheat pe gâtul lui timp de 9 min. Timp în care trecătorii strigau că suspectul se sufoca. Timp în care cei 3 colegi ai săi au privit fără griji cum se stinge în fața lor un om care se presupune că a comis crima de a folosi un check fals la un magazin alimentar”, a spus Alex Gurdila în descrierea filmulețului său.

Potrivit acestuia, imigranții se înarmează pentru a face față jafurilor în masă care au loc acum în timpul protestelor generate de moartea lui Gearge Floyd.

„Din discuţii cu alţi imigranţi, am aflat că unii vor să meargă voluntari la poliţia locală pentru a-i ajuta să lupte cu protestatarii. Alţii au zis că vor aplica pentru permis de port-armă şi sunt deja în căutare de pistol taser. Oamenii au stat noaptea să îşi păzească locul de trai sau afacerile cu arme. Cumnatul meu şi-a pregătit tot echipamentul folosit pentru vânat ca să reziste unui atac din partea vandalilor care nu a mai venit”, a mai povestit vloggerul.

Mai multe, aflați mai jos.

CITEȘTE ȘI:

(VIDEO) O echipă de jurnaliști a fost atacată de poliție în timp ce transmitea live protestul din Louisville, SUA

Soția polițistului care l-a ucis pe George Floyd divorțează

Ultimele minute ale lui George Floyd, reconstituite de procurorii americani

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5560 0.6283%
USD USD 17.3147 0.5079%
RUB RUB 0.2408 -1.6340%
RON RON 4.0429 0.5571%
UAH UAH 0.6401 1.0099%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile