Logo Realitatea.md

(VIDEO) Discurs despre „românii din stânga Nistrului”, în Parlamentul European

18 Septembrie 2019, 10:48 // Politica

Eugen Tomac a susținut un discurs despre „situația disperată a românilor din regiunea transnistreană” în plenul Parlamentului European de la Strasbourg. În context, el a solicitat Serviciului European de Acțiune Externă să documenteze și să elaboreze un Raport privind situația drepturilor cetățenilor de acolo.

„Am ales să vorbesc astăzi, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, despre situația disperată a românilor din regiunea transnistreană. Acolo, exportul de frică și divizare practicat de Federația Rusă atinge cote alarmante. Acolo, discriminarea este la ordinea zilei.

Eu am fost la Tiraspol în repetate rânduri. Am făcut-o din convingere, pentru a transmite un mesaj de susținere românilor din această regiune ocupată de Federația Rusă. Sunt unul dintre puținii politicieni cu interdicție de intrare în Federația Rusă, tocmai pentru că am condamnat public modul în care liderii ruși calcă în picioare drepturile și libertățile cetățenilor”, a explicat Eugen Tomac.

Am ales să vorbesc astăzi, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, despre situația disperată a românilor din regiunea transnistreană. Acolo, exportul de frică și divizare practicat de Federația Rusă atinge cote alarmante. Acolo, discriminarea este la ordinea zilei. Eu am fost la Tiraspol în repetate rânduri. Am făcut-o din convingere, pentru a transmite un mesaj de susținere românilor din această regiune ocupată de Federația Rusă. Sunt unul dintre puținii politicieni cu interdicție de intrare în Federația Rusă, tocmai pentru că am condamnat public modul în care liderii ruși calcă în picioare drepturile și libertățile cetățenilor. Prin urmare, am îndemnat la solidaritate spre a nu-i abandona pe românii de dincolo de Nistru și am solicitat Serviciului European de Acțiune Externă să documenteze și să elaboreze un Raport privind situația drepturilor omului în regiunea transnistreană.

Publicată de Eugen Tomac pe Luni, 16 septembrie 2019

Eugen Tomac este președintele Partidului Mișcării Populare din România. El a fost ales europarlamentar la scrutinul din 26 mai, devenind membru a două comisii din Parlamentul European, în cadrul cărora abordează drepturile cetățenilor din Transnistria.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2923 -1.0864%
USD USD 17.6937 -0.3424%
RUB RUB 0.2465 -1.6753%
RON RON 3.9835 -1.0851%
UAH UAH 0.6623 -0.2560%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile