Logo Realitatea.md

(VIDEO) Discursul înflăcărat al consilierului Ion Ceban la ședința CMC. Cum își convinge socialistul colegii de faptul că primarul trebuie demis

13 Septembrie 2016, 11:25 // Politica

Consilierul municipal Ion Ceban, a susținut un discurs de-a dreptul înflăcărat azi, în cadrul ședinței CMC, la care se discută chestiunea privind organizarea Referendumului de demitere a primarului Dorin Chirtoacă. Azi este ultima zi când întrebarea poate fi trecută prin Consiliu, astfel încât plebiscitul să poată fi organizat la data de 30 octombrie, odată cu alegerile prezidențiale. 

Embed:

În discursul său, Ion Ceban i-a amitit primarului despre toate „păcatele”, pe care în opinia lui le-a comis Dorin Chirtoacă timp de 9 ani, cât s-a aflat în fotoliul de primar al Chișinăului, printre care și faptul că în toți acești ani nu a organizat niciun concurs de angajare, „măcar de ochii lumii”, ci a promovat în funcții prieteni și cunoștințe.

Alesul local a amintit și de fapul că trei consilieri liberali au declarat anterior că vor vota organizarea Referendumului pentru demiterea primarului, însă, în opinia sa, aceștia nu au venit azi la ședință pentru că ar fi fost intimidați de conducerea PL.

Menționăm că aleșii locali urmează să voteze în mod secret pentru sau contra organizării Referendumului. În sală sunt 32 de consilieri, aleșii locali din fracțiunea PL sunt absenți, iar pentru ca propunerea să treacă e necesar să acumuleze 34 de voturi. 

URMĂRIȚI LIVE ȘEDINȚA EXTRAORDINARĂ A CMC DIN 13 SEPTEMBRIE

Vezi și:

Protest creativ în fața Primăriei Chișinău! Trecătorii pot face poze la un banner foto și îndemna primarul să plece din funcție (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.0635%
USD USD 16.7700 0.4866%
RUB RUB 0.2176 -0.2293%
RON RON 4.0054 -0.1968%
UAH UAH 0.5935 0.2364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile