Logo Realitatea.md

(VIDEO) Discuții și contrări ca la ușa cortului! ACUM și PSRM, pentru prima dată la o masă comună de discuții după alegeri

11 Aprilie 2019, 12:35 // Alegeri

Blocul politic ACUM a acceptat invitația lansată de către Partidul Socialiștilor din Republica Moldova privind discuțiile pe marginea identificării unui consens în urma blocajului politic după alegerile din 24 februarie. Astfel, Blocul politic ACUM a fost reprezentat de către Alexandru Suslari și Mihail Popușoi, iar Partidul Socialiștilor de către Ion Ceban și Vlad Batrâncea. 

În cele aproape două ore de discuții, reprezentanții formațiunilor s-au întrerupt unii pe alții, și-au adus acuzații reciproce și s-au contrazis non-stop.

În concluzie, Blocul politic ACUM a insistat pe votarea pachetului de legi înscris la Parlament și pe Guvernul minoritar, iar cei din PSRM au încercat să obțină un răspuns clar dacă PAS și PPDA își doresc să colaboreze pentru crearea unei majorități parlamentare. 

Chiar și după aproape două ore de discuții, situația rămâne incertă. PSRM a declarat că va veni cu o poziție oficială mâine, în urma ședinței Consiliului Republican, iar cei din ACUM așteaptă poziția respectivă. 

Pentru a înțelege mai bine modul în care s-au desfășurat aceste discuții, Realitatea.md vă îndeamnă să urmăriți video-ul de mai jos:

Veși și:

(VIDEO) Greceanîi supărată foc?! A părăsit discuțiile de la Parlament dintre PSRM și Blocul ACUM

Nici laie, nici balaie! ACUM răspunde dacă va merge mâine la întrevedere cu PSRM

(VIDEO) PSRM lansează o invitație finală către ACUM pentru crearea unei coaliții de guvernare

(VIDO) PSRM, gata să meargă la anticipate dacă nu vor ajunge la un compromis cu cei din Blocul ACUM

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3507 0.4897%
USD USD 17.4143 -0.2926%
RUB RUB 0.2721 0.1104%
RON RON 4.0695 0.4864%
UAH UAH 0.7026 -0.1137%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile